Srcem za trogodišnjeg Uroša

NIŠ

  „Srcem za našeg Uroša“ je humanitarna akcija koju je pokrenula JPU Pčelica za pomoć Urošu Matoševića. Trogodišnji Uroš Matošević je naša pčelica. Njegovo zujanje iznenada je prekinula strašna vest. Razboleo se od neuroblastoma. Umesto da sa drugarima iz vrtića proslavlja rođendane, učestvuje u raznim predstavama, maskenbalima i igrama, dane provodi po bolničkim sobama. Njemu je pomoć hitno potrebna. Zato je direktorica JPU Pčelica Svetlana Mitić pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za malenog Uroša.

                            „Ovo su strašne vesti. Nevina, slatka bića koja u nama bude najlepša osećanja, koja su rođena da nam život učine lepšim, koja su tek kročila na stazu života trpe nesnosne bolove, to je strašno. Tu tugu niko ne može da ublaži, ali zato možemo da pomognemo roditeljima da opet budu srećni sa svojim Urošem.  Zato sam ja sa zaposlenima, roditeljima i decom, našim korisnicima pokrenula akciju „Srcem za našeg Uroša“. Kutije za prikupljanje pomoći biće na trijažama svih 26 vrtića na teritoriji grada Niša i u Upravnoj zgradi JPU Pčelica. Vaspitači će predstavama, maskenbalima, igrarijama prikupljati sredstva, organizovati izložbe, a deca će praviti novogodišnje čestitke. Sav novac od prodaje dečjih rukotvorina i radova vaspitača, kao i prihod od prodaje ulaznica za Festival dečje pesme“Zlatna pčelica“ biće uplaćen na račun trogodišnjeg Uroša Matoševića”, izjavila je direktorica Svetlana Mitić.

                            Ona je pozvala sve kolege direktore javnih preduzeća, ustanova, institucija,škola i sve ljude dobre volje da se priključe akciji „Srcem za našeg Uroša“, da svrate do najbližeg vrtića i doniraju sredstva.

                              „Sigurna sam da ćemo ljubavlju, humanošću i prikupljenim sredstvima pomoći Urošu da iz ove najteže bitke izađe kao pobednik. Mi smo svim srcem uz njega“, istakla je direktorica Mitić.

                                 U Srbiji se 15. februar obeležava kao Međunarodni dan dece obolele od malignih bolesti. Molimo sve ljude da se priključe akciji JPU Pčelica da doniraju sredstva ili pošalju SMS 330 na 3030. Budimo humani i jedinstveni kao uvek, omogućimo Urošu da srećno odrasta sa svojim vršnjacima.     

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare