Srbijašume disciplinski kažnjavaju uhapšene

VRANJE-BUJANOVAC-PREŠEVO-SURDULICA

Javno preduzeće Srbijašume saopštilo je da je pokrenut disciplinski postupak protiv svih zaposlenih koji su juče uhapšeni a da je jedan deo udaljen sa posla.

Veći broj od dvanaest uhapšenih premešten je na niže radno mesto, plata im je smanjena za 30% na više meseci, a imaju i radnu obavezu pošumljavanja, dodaje se u saopštenju.

Komisija koja je formirana nastaviće sa radom na utvrđivanju procene nastale štete zbog nesavesnog postupanja određenog broja zaposlenih, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Nakon utvrđene visine nanete štete u skladu sa Zakonom biće izvršena naknada. V.d. direktor Igor Braunović sa najbližim saradnicima u skladu sa svojim ovlašćenjima nastaviće na suzbijanju svih mogućih nepravilnosti i zloupotreba službenog položaja zaposlenih”, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo i policijia su saopštili da su uhapšeni šumari u Vranju, Bujanovcu, Preševu i Surdulici kao i direktorka firme Grin Forest iz Surdulice, dok je protiv direktorke firme Forest Verde iz Niša podneta krivična prijava.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare