SPS od izdavanja nekretnina zaradila skoro 400.000 evra

BEOGRAD

Socijalistička partija Srbije (SPS) je u prošloj godini od izdavanja nekretnina zaradila oko 46 miliona dinara, ili skoro 390.000 evra, pokazuje finansijski izveštaj te stranke za 2021. godinu.

Reč je o nekretninama koje je SPS nasledila od Saveza komunista Jugoslavije i od čijeg iznajmljivanja godinama finansira svoj rad, objavila je Nova.rs.

Socijalistička partija Srbije poseduje na desetine nekretnina, a iz finansijskog izveštaja za prošlu godinu, koji je objavljen na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, vide se da je u 2021. od izdavanja zaradila 45.699.985 dinara ili 387.288 evra.

Ta partija je najviše zaradila od izdavanja objekta u Požarevcu, zatim od nekretine u Smederevu i u Beogradu u objektu na Studentskom trgu.

Kako je ranije objavljeno, socijalisti su raspolagali sa čak 80 nekretnina, od kojih je 27 bilo u njihovom vlasništvu, dok su 53 objekta koristili, ali su oni imali status društvene svojine.

Najveći i najvredniji objekat socijalista je zgrada od oko 3.000 kvadrata na Studentskom trgu u Beogradu, koja je po proceni banke vredna više od četiri miliona evra, i u njoj se nalaze sedište i gradski odbor stranke.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
komunalna radi selektivno
komunalna radi selektivno
2 godine pre

kako su nasledili od komunista zar to netreba da se vrati drzavi i da drzava to prihoduje,ovo je cist kriminal