SPREMNO 26 PROTIVGRADNIH STANICA

LESKOVAC

(www.novanasarec.org.rs)

U  ovom trenutku je spremno 26 protivgradnih stanica na teritoriji grada Leskovca, a ostalo je da se problemi reše u pet preostalih – Međa, Rajno Polje, Tulovo, Razgojna, Kukavica, a u  planu je i aktiviranje protivgradne stanice u Donjem Stopanju sredinom juna, dok stanica na Kukavici ove sezone neće raditi, rečeno je danas.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa svojim saradnicima, kao i načelnikom Okružnog štaba za vanredne situacije Miodragom  Marjanovićem, obišao je protivgradnu stanicu u Priboju, i tom prilikom novinarima je demostrirano kako rade pritivgradne stanice.

Leskovački kraj bazira svoj razvoj na poljoprivredi. Ulaganja u fabrike na otvorenom nisu mala, zato je strah od vremenskih nepogoda opravdan i veliki, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

„Grad Leskovac ja nabavio najveći broj protivgradnih raketa na nivou Srbije, 100 komda, čija je ukupna vrednost  oko 3,5 miliona dinara. Sektor za vanredne situacije je rasporedio ove protivgradne rakete na 31 protivgradnu stanicu, od toga su 26 već u funkciji. Ovaj broj  je dovoljan za početak sezone, ali očekujemo i da Republika, čija je zakonska obaveza da nabavi i distribuira rakete, to i učini, i vršiti adekvatnu popunu ispaljenih raketa. Na Gradskom veću je doneta odluka da svaki strelac od 15. maja do 15. oktobra mesečno dobija 6 hiljada dinara, što znači da grad daje ukupno 30 .000 dinara. Na taj način želimo da pružimo adekvatnu pomoć ali ne samo u materijalnom pogledu nego i u materijalno-tehničkim sredstvima, u sistemu funkcionisanja veza. Zato smo donirali određeni broj akumunlacionih baterija za radio stanice“, rekao je  Cvetanović.

Do kašnjenja u radu protivgradnih stanica došlo je zbog toga što republički Hidormeteoroški zavod nije na vreme potpisao ugovore o radu sa strelcima. S procesom potpisivanja ugovora i raspodelom protivgradnih raketa počelo se nakon 15. maja, vrlo brzo je formirano 26 protivgradnih stanica i svaka od njih dobila je protivgradne rakete, po četiri od grada i dve od Sektora za vanredne situacije MUP- Srbije.

Opširnije u pisanom izdanju Nove Naše reči.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare