Sportski savez opštine Vlasotince najbolji teritorijalni savez u Srbiji

VLASOTINCE
U godini kada su u Vlasotincu rezultati pojedinih sportskih klubova ispod svakog očekivanja i za brigu Sportski savez opštine Vlasotince dobio je laskavo priznanje Majsku nagradu za ostvarene rezultate u svom radu. Da se i van sportskih borilišta može zavrediti visoko sportsko priznanje na najbolji način pokazali su vredni i preduzimljivi poslenici Sportskog saveza opštine Vlasotince, na čelu sa predsednikom Milanom Ristićem, koji rade i žive u najlepšem delu Vlasotinca neposredno pored reke Vlasine i objektu koji je skoro mulitfunkcionalan,a ranije je bio u posedu atletskog kluba ,,Crna Trava” čiji su atletičari pre dve decenije bili najuspešniji sportski kolektiv na jugu Srbije.
Sportski savez Srbije u svečanoj sali Stari grad u Beogradu, 25.maja dodelio je tradicionalne prestižne ,,Majske nagrade” u deset kategorija najboljim sportskim radnicima, timovima, trenerima, pojedinačnim sportistima i teritorijalnim savezima. Ceremoniji svečanog proglašenja najboljih prisustvovali su Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije i genereralni sekretar Goran Marinković, kao i Zoran Gajić, ministar sporta a tu je bio i Božidar Maljković, prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije.
Sportski savez opštine Vlasotince dobio je Majsku nagradu u konkurenciji teritorijalnih saveza Srbije, što pokazuje da je ovaj savez bio najvredniji u svom radu i organizaciji pojedinih masovnih takmičenja i manifestacija, na kojima je učestvovao veliki broj osnovaca, srednješkolaca i ostalih sportista.

 • Sportski savez opštine Vlasotince ranije poznat kao SOFK-a Vlasotince postoji i radi još od 1984.godine i svih ovih predhodnih godina sa puno entuzijazma i odgovornosti radi na razvoju i promociji sporta u našoj opštini – upoznaje nas na početku razgovora Milan Ristić, predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince.
  JUGpress: Koji je broj sportskih klubova i udruženja na teritoriji vašeg saveza ?
  M.Ristić: – Naš savez broji 36 sportskih udruženja, sa preko hiljadu sportista čime je praktično omogućeno mnogobrojnim građanima naše opštine da se bave skoro svim sportovima koji postoje na teritoriji na kojoj živimo.
  JUGpress: Na čemu posebnu pažnju posvećujete ?
  M.Ristić: – Poseban akcenat poslednjih godina bilo je intenziviranje na rekeracije i promocija zdravog života. Tako se posebna pažnja posvećuje deci predškolskog i školskog uzrasta putem raznolikih sportskih projekata.
  JUGpress: Koje su to aktivnosti i koji projekti koji tokom godine sprovodite ?
  M. Ristić: – Svake godine organizujemo turnire lokalnog karaktera, a uzeli smo učešće u nacionalnim sportskim projektima i aktivnostima našeg krovnog saveza.
  JUGpress: Na koja sportska dešavanja se konkretno misli ?
  M. Ristić: – Eto već četiri godine uzastopno organizujemo Opštinsko takmičenje Seoskih igara Sportskog saveza Srbije, kao i Regionalno finale ovog takmičenja. Bili smo organizatori regionalnog finala akcije Sport u policiji, a za one najmlađe je organizovan i Mali sajam sporta. Uz to svake godine prezentujemo sport naše opštine na prestižnom Velikom sajmu sporta u Beogradu. Tokom prošle godine organizovali smo Svetosavski turnir u šahu, zatim turnir u stonom tenisu, Opštinska školska takmičenja za učenike osnovnih i srednjih škola, Seoske igre Sportskog saveza Srbije u Batulovcu, Sportske igre mladih uz učešće preko 500 dece iz osnovnih škola sa teritorije naše opštine, a pobednici sa ovog takmičenja, njih pedesetak, bili su učesnici regionalnog finala u Surdulici. Bili smo prisutni i na finalnom takmičenju ,,Brzinom do zvezda” u Beogradu u Atletskoj dvorani gde su nas predstavljali po osmoro učenika osnovaca u konkurenciji dečaka i devojčica trećeg i četvrtog razreda.
  JUGpress: Opština Vlasotince je svih predhodnih godina bila u samom vrhu davanja kada je u pitanju bio sportski dinar u odnosu na iznos planiranog budžeta za tekuću godinu. Kakva je situacija sada ?
  M.Ristić: – Skoro svake godine taj iznos se povećava i za tekuću godine on je 40 miliona dinara. Zahvalni smo čelnicima naše opštine što imaju visok stepan razumevanja za potrebe sporta i naših sportista i što su spremni da uvek priteknu u pomoć kada je to potrebno. Takođe dugujemo posebnu zahvalnost na uspešnoj saradnji sa Sportskim savezom Srbije, a imali smo kao goste i prve ljude saveza Davora Štefaneka i Gorana Marinkovića. Imamo veoma dobru i prisnu saradnju sa sportskim savezima Vranja, Bojnika, Merošine, osnovnim i srednjim školama sa teritorije naše opštine.
  JUGpress: Koji su planovi vašeg saveza u godinama koje dolaze ?
  M. Ristić: – Sport je oblast gde se vrednosti moraju dokazivati svakodnevno. Samo uspešni mogu ići napred, a bez pravilnog i stručnog rada nema napretka. Ovo visoko priznanje koje nam je udeljeno obavezuje nas da još više i kvalitetnije radimo, što ćemo mi sigurno i činiti. Naši sportisti su pravi prezenti našeg grada i naše opštine i duboko verujem da će tako biti i u vremenima koja su pred nama – uveren je Milan Ristić, predsednik Sporstkog saveza opštine Vlasotince.


Oni su najbolji
LAUREATI MAJSKE NAGRADE

 • Najbolji teritorijalni savez: Sportski savez opštine Vlasotince
 • Najbolji klub: Vaterpolo klub Novi Beograd
 • Najbolji nadležni savez: Savez za bodbilding, fintes i aerobik
 • Najbolja sportiskinja u olimpijskim sportovima: Tijana Bošković, odbojkašica
 • Najbolji sportista u neolimpijskom sportu: Nikola Trajković, džudista
 • Najbolji sportista sa invaliditetom: Živko Papaz, strelac
 • Najbolji sportski funkcioner: Ivan Knežević, generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije
 • Najbolji stručnjak : Dragan Stojković ,,Piksi”, selektor fudbalske reprezentacije Srbije
 • Najbolji sportski novinar: Petar Denda, RTS
 • Nagrada za životno delo: Ivan Todorov, predsednik Skupštine Džudo saveza Srbije (kraj) VS/SA
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare