Sportske igre mladih – Regionalno takmičenje u Lebanu

LEBANE

Regionalno takmičenje Sportskih igara mladih održano je danas u Lebanu. Finalisti iz svih sportskih disciplina utrkivali su se za najbolji plasman.

Puno dece i mladih okupilo se danas na terenu Sportsko-rekreativnog centra. Lebane je bilo domaćin gostima iz Kruševca, Sokobanje, Niša, Kuršumlije, Surdulice, Vlasotinca i Leskovca. Razvijajući sportski duh, oni su uživali u učestvovanju i navijanju za svoje prijatelje. Sportske discipline u kojima su se takmičili su: atletika (trka na 60 metara), 3×3, Coca-cola kup i mali fudbal za dečake 2012. godište i mlađe, kao i Lino između dve vatre.

Meštanka Lebana kaže da dolazi sa decom da isprati svako takmičenje i da to njima predstavlja rekreaciju, a i zainteresovanost dece za sport.

Sportske igre mladih predstavljuju najveću manifestaciju amaterskog sporta u Evropi priznatu od Međunarodnog Olimpijskog komiteta za decu i omladinu na našim prostorima, čiji je cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva, kao i međusobnog druženja i poštovanja.

Državno finale Sportskih igara mladih održaće se u Banji Ždrelo od 10. do 18. jula. (kraj) JS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare