Spirić: Vučiću, udarili ste šamar radnicima

LESKOVAC

Gospodine Vučiću,
udarili ste šamar svim radnicima, i to baš na praznik rada. Izjavom da radno vreme ne sme biti manje, potvrdili ste da od radnika upravo vi pravite moderne robove!

Jasno ste celoj Srbiji stavili do znanja da ste vi odgovorni za izrabljivanje radnika, pogotovo onih koji rade u fabrikama 7 dana u nedelji po 12 sati dnevno. Jasno je da ste kreator politike u kojoj se radnici u fabrikama na jugu izrabljuju, i to za plate koje su 30 000 dinara niže od prosečnih. Populizam zarad izbornih manipulacija dovodi do bolesti, onesvešćivanja i prekovremenog rada radnika. U Srbiji, jedan radnik nedeljno pogine na poslu. Ovakav robovlasnički sistem nije uspostavljen samo u stranim fabrikama već i javnim preduzećima, u kojima radnici rade bez plata. Zato je bezobrazno nazivati ljude neradnicima, dok se na primer radnicima Leskovačke Pijace duguje preko 10 zarada. Dok vi ostvarujete dečačke snove gradnjom stadiona, južnjacima je jedini san plata kojom će uspeti da prehrane porodicu.

Gospodine Vučiću, danas je trebalo odati priznanje radnicima, a ne Nacionalnom stadionu. Njima dugujete izvinjenje jer ste pogazili Ustav iz davne 1835. godine, u kome je navedeno da u Srbiji ne žive robovi. Ljudi nisu samo brojevi na lažnom biračkom spisku, niti stolice na stadionu. Zapamtite to jer će vas jednog dana upravo ti ljudi, zbog vaše robovlasničke politike, smeniti, navodi se u saopštenju Jelene Spirić, narodne poslanice i predsednice Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP).

                       

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare