Spirić: Lebane se gasi


LESKOVAC-LEBANE

“Koja je to “uspešna” populaciona politika Vlade kada se deca u Lebanu zapravo šalju desetinama kilometara daleko od kuće da bi se izbeglo zatvaranje seoskih škola? Sto dana prethodne Vlade proslavljeno je u Lebanu uz naprednjačku priču da je jug zemlje važan i da je cilj obezbediti bolje uslove za mlade. Godinu dana kasnije, kao i prethodnu deceniju pod vlašću SNS-a, nije urađeno ništa! Mladi beže jer nemaju uslove za školovanje svoje dece niti za pristojan život. Lebane se gasi.” rekla je Jelena Spirić, narodna poslanice Stranke slobode i pravde tokom posete Lebanu. 

Danas se gasi i Veterinarska stanica, dok pojedine škole opstaju samo zato što se deca iz hraniteljskih porodica iz grada, nehumano, šalju na nastavu u udaljena sela. Neke škole, poput one u selu Prekopčelica, zatvorene su zbog neuslovnosti i prokišnjavanja, pa su deca primorana da pohađaju nastavu u Mesnoj zajednici, gde jedva desetak učenika pohađa mešovito odeljenje, od prvog do četvrtog razreda, istakla je Spirić i upitala da li je to ta naprednjačka populaciona politika koja bi trebalo da oživi srpska sela? 

“Politika zbog koje je Lebane izgubilo preko 20% stanovnika, dok je još toliko na privremenom radu u inostranstvu? Dok porodice beže iz Lebana zbog najnižih plata u Srbiji, bogati se jedino porodica Gorana Jovića, koji je na čelo opštine nasledno postavio svog zeta, ali i ostale članove porodice na razne funkcije. Višedecenijski javni funkcioner i predsednik Regionalne privredne komore, Jović je  klasično oličenje lokalnog SNS moćnika koji uništava živote i budućnost porodica. Takve ćemo smeniti na prvim demokratskim izborima – od kojih ne odustajemo” zaključila je Spirić. 

Prisutnima se obratio i Dejan Kostić, predsednik SSP Lebane rekavši da iako je svaki peti stanovnik napustio Lebane zarad boljeg života i mogućnosti, nećemo odustati od namere da Lebane opstane i postane primamljivo mesto za život. Kao mesto rođenja cara Justinijana I, kroz istoriju preživelo je mnoge izazove, preživeće i ovu vlast, saopšteno je danas iz Stranke slobode i pravde u Leskovcu.

U saopštenju se šrecizira da je ovo izjava Jelene Spirić,, narodne poslanice , i Dejana Kostića, predsednika OO SSP Lebane. (kraj) saopštenje/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare