SPIRIĆ : DA LI JE U PRAVU LOKALNI SNS ILI VLADA?

LESKOVAC

 

Srpska napredna stranka u Leskovcu u svom saopštenju navela je da su projekti Zelene zone i centralnog postojenja za prečišćavanje otpadnih voda uskogrudi, politički i da nemaju namenu, rekla je danas na konferecniji za novinare potpredsednica GrO DS u Leskovcu Jelena Spirić, ocenivši da je saopštenje SNS-a „manipulativno, politikansko i sa krajnje smešnim metaforama“.

Premijer nije održao svoje obećanje i otvorio novu fabriku u Leskovcu do kraja 2014. godine, tako da je sigurno da to neće učiniti ni do kraja 2016. godine.

U vreme vlasti DS-a premijer Mirko Cvetković i gradonačelnik Slobodan Kocić ugovorili su investiciju vrednu 24 miliona evra sa EU i vladom Holandije, a ne premijer AleksandarVučić, ali se on ipak na zvaničnom sajtu Vlade Srbije zahvalio i ukazao je na značaj projekta centralnog postojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Jelena Spirić je postavila pitanje šta je od ovoga istina – da li navodi u saopštenju lokalnog SNS-a ili Vlade Srbije?

„Gradonačelnik Goran Cvetanović, pokušavajući da opravda svoju nesposobnost, vređa pre svega EU sa svojim fondovima i vladu Holandije, koji su trenutno najveći donatori juga Srbije.

Nakon ovog ne treba da čudi kako je uspeo da otera pet stranih invetiotra kada je čak i EU PROGRES povukao dalja ulaganja nakon uloga od oko pola miliona evra, rekla je Spirić.

Ona je dodala da Cvetanović, nipodaštavajući investitore, vređa i sve leskovačke poljoprivrednike koji bacaju svoje proizvode, dok on tri godine opstruira završetak poljoprivredne berze na Zelenoj zoni.

Isto tako, Cvetanović ne brine i o 20.000 meštana iz oko 17 naselja koja bi završetkom centralnog postorjenja dobila kanalizacionu mrežu, rekla je Spirić..

„Očigledno je da ova vlast apsolutno nema svest o lokalnom razvoju i strategiji, a kamo li svest o ostavci kao moralnom činu nekoga ko je shvatio da je pogrešio i da ne zna, već mora biti kažnjena od strane naroda, i to brzo, jer jedino što nas na dalje očekuje od vlasti SNS-a su nove obmane, nova zaduženja, novi nameti i iste višegodišnje laži“, rekla je Jelana Spirić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare