Specijalnoj školi donirali knjige

NIŠ

Biblioteka Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Carica Jelena“, (donedavno je nosila naziv „14.oktobar“),  bogatija je za 200 knjiga.  Knjige su donirali Adiko banka i izdavačka kuća Laguna. Akcija je sprovedena u četiri specijalne škole u Srbiji, a među njima se nalazi i škola u Nišu. Gost škole ovom prilikom je bio i Uroš Petrović, pisac za decu i naučno fantastičnih romana  čija se dela prevode na šest jezika. Gledaocima televizije i ljubiteljima kvizova poznat je i po pitanjima koja sastavlja za kvizove.

„Reč je o promovisanju čitalačke kulture među učenicima sa smetnjama u razvoju i prijem je bio izvandredan. Deca su bila oduševljena, a nastup Uroša Petrovića je bio zadivljujući. Učenici su za goste priredili kulturno-umetnički program, a ovo nije ni prva ni poslednja akcija koju nam oni priređuju“, kaže Emilija Ilić, profesor i defektolog u Školi „Carica Jelena“.

Škola je dobila 200 knjiga, odnosno 200 naslova knjiga i enciklopedija koje izdaje kuća Laguna, a knjige su oni izabrali. U pitanju su dečiji pisci, odnosno literatura koja je prigodna za decu i omladinu.

„Školi ova donacija znači puno jer dugo godina nije obnavljan bibliotečki fond.Knjige koje smo dobili su nova izdanja, a posebno su vredne enciklopedije. Bez obzira na internet i na digitalne pristupe, knjiga je knjiga i nezamenjiva je, a ono što me posebno raduje jeste da je ovo zaparvo širenje ljubavi prema knjizi, da je ne zaboravimo jer ona ima trajnu vrednost“, ističe Miša Ljubenović, direktor Škole „Carica Jelana“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare