Sotirovski: “Neće biti restrikcija, napravljen je plan štednje energije”

 NIŠ                       

         “Restrikcije struje nisu u planu, Niš ima dovoljno energenata za zimu, napravljen je i plan štednje energije u periodu koji je pred nama, a koji se odnosi na javna preduzeća, ustanove i institucije”, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Ona je  dodala i  da je Grad spreman za grejnu sezonu,  da je obezbeđena dovoljna količina mazuta, ukoliko ne počne isporuka gasa.

       „Dogovorili smo se sa svim direktorima preduzeća i ustanova na koji način da uštedimo energiju. Neće biti restrikcija u struji, Grad ne planira nikakva isključenja, samo želimo da preko nekih drugih pozicija gde se troši struja, počev od osvetljavanja fasada, sportskih igrališta, isključimo, i na taj način uštedimo. Nema razloga ni da fontane više rade, što takođe troši struju. Odgovorni smo kada je u pitanju energetska kriza. Napravili smo dogovor sa Toplanom u vezi mazuta, videćemo kako gas stiže, a verovatno će stizati nesmetano, i neće biti problema. Ako ne bude gasa, tu je mazut, spremne su dovoljne količine kako bismo spremno dočekali grejnu sezonu“, navela je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

     Prema njenim rečima, što je i ranije isticala, jedno od rešenja uštede električne energije je i moguće gašenje bilborda u gradu. Ona tvrdi da će se energija dodatno uštedeti i zamenom rasvete, koja je već urađena sa privatnim partnerom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare