Šofer Mraz darivao i mališane u Nišu

NIŠ

Mališane u Nišu je proteklog vikenda poklonima obradovao i Deda Mraz koji ima malo drugačije ime – Šofer Mraz ali drugačije i prevozno sredstvo pa do mališana dolazi, umesto sankama, kamionom. Obišao je celu Srbiju, a na svom proputovanju i darivanju stigao je i do Niša na radost niških mališana. Kaže da putuje malo drugačije od Deda Maraza, ali sa istim ciljem, da obraduje najmlađe poklonima za godinu u koju smo već zakoračili. U Nišu su ga dočekali razdragani mališani i na Trgu kralja Milana gde su od „putujućeg“ Šofer Mraza dobili slatkiše da im cela godina bude slatka.

                                  U odelu Šofer Mraza našao je Vladimir Blagojević, a poklone mališanima je delio na Badnji dan.

                                „Doneli smo puno slatkiša ovde u centru, ispred Elektronske smo podelili paketiće, posetili smo i dve devojčice kod Vojne bolnice. Akciju smo krenuli iz Bečeja, pune dve nedelje delimo slatkiše i paketiće širom Srbije. Paketići su za decu nastradalih i teško bolesnih kolega, a slatkiši za sve mališane koji su nas dočekali u svakom većem gradu“, rekao je Vladimir Blagojević iz Udruženja „Drug sa druma“ koje je i osmislilo celu ovu akciju, a koja se organizuje već tri godine. Prvi put se organizuje konvoj kamiona koji putuju gradovima širom Srbije, gde ih dočekuju lokalne kolege.

                           Mališani  na Trgu imali su različite želje. Dok je jedan Jovan poželeo fudbalsku igračku, jer kako kaže voli ovaj sport, njegov brat Pavle kroz smeh ističe da su doborodošli i slatkiši.

Šofer Mraz će ove godine preći oko 3.000 kilometara od Bečeja do Surdulice i organizovati defile u desetak gradova širom zemlje. „Na put smo se otisnuli pre dve nedelje i obišli brojne gradove širom Srbije u kojima su nas mališani dočekivali sa osmehom i radošću“, objašnjava Blagojević i dodaje će na Badnji dan koji nisu odabrali slučajno za kraj svojih putešestvija obići i Brestovac, Vranje i Surdulicu.

Podsetimo, Šofer Mraz obilazi mališane širom Srbije treću godinu za redom, a  inicijalna ideja za ovu akciju prethodila je osnivanju Udruženja „Drug sa Druma“ koje je i nastalo sa ciljem da pruži pomoć onima kojima je najpotrebnija. Do sada je podeljeno više od 1.000 paketića, a vozači velikog srca poručuju da će nastaviti da donose radost i u godinama koje dolaze.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare