Socijalno ugrožene Nišlije kojima je isključena struja čakaju rešenje problema

NIŠ

Socijalno ugroženi građani kojima je struja isključena zbog dugovanja, najviše ih je u naselju 12.februar, uskoro bi trebalo da dobiju nov model za otplatu.

Prema rečima zamenica gradonačenice Niša Dušica Davidović  Grad je otpočeo pregovare za rešenje ovog problema sa EPS-om i ministarkom Zoranom Mihajlović. Ona dodaje da se još uvek ne zna koji će model otplate dugovanja biti prihvaćen, ali dodaje id će voditi računa   da mesečne rate ne budu velike.  Inače, nekoliko stotina građana je skoro mesec dana bez struje.

                 “Ono što je problem to je da su žitelji naselja 12.februar potpisali jedan reprogram o isplati dugovanja pre godinu i po dana gde je mesečni iznos za izmirivanje tog duga nastalog u periodu od pre deset godina bio u mesečnom iznosu od 2.000 dinara, a uz taj iznos se plaćao i mesečni utrošak elektrečne energije. Da li zbog pandemije i vanrednog stanja ili nemogućnosti da na vreme dobiju materijalne pomoći jer su to uglavnom žitelji grada koji su socijalno ugroženi, oni nisu mogli da ispoštuju uslove koji se nalaze u tom ugovoru, pa je njima elektrečna energija iskučena”, kaže zamenica  gradonačelnice Niša Dušica Davidović.

             Ona dodaje da je grad sada podneo novu inicijativu preko ministarke Zorane Mihajlović da se problem koji se sada pojavio reši i to ne samo za žitelje naselja 12.februar već za sve socijalne kategorije na teritoriji grada Niša.

             “Videćemo koji će to model bit ii koliko će iznositi mesečni iznos. Dopis je preko Nacionalnog saveta za romska pitanja otišao prema ministarki i direktoru Elektrodistibucije Srbije i sada očekujemo njihov poziv i rešavanje ovog problema”, dodaje Davidović.

              Naglašava da je jedna povratna informacija stigla i da su oni saglasni da se ovaj problem reši.

               “Zamolil su da mi damo predlog kako će biti ispoštovan sledeći ugovor, a koji će žitelji ovih naselja kojima je isključena struja moći da poštuju i da na mesečnom nivou izmiruju svoja dugovanja”, dodala je Davidović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare