Socijalisti predstavili izborne liste i izborne programe za Vranje i Vranjsku Banju

VRANJE-VRANJSKA BANJA

Vranjski socijalisti na konferenciji za novinare, u petak, su rekli da će u  predizbornoj kampanji nastupati pod sloganom „Dobro pamtimo, a bolje stvaramo“.

Za lokalne izbore u Vranju prvi na listi socijalista za odbornike Skupštine grada je Srđan Dekić.

On je istakao da od 65 kandidata, je 50 novih imena. Mlađih od 35 godina ima 24 kandidata. Isto toliko je i žena.

Lstu „Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić“ u Vranju karakteriše pedeset novih imena od ukupno 65 kandidata.

Pored toga, 24 kandidata je mlađe od 35 godina i isto toliko je i žena, tako da listu čini „spoj mladosti i iskustva“. Na listi ima inženjera, lekara, pravnika, ekonomista, preduzetnika, studenata, penzionera

„Radi se o ljudima koji su voljni, željni i radni i koji su dokazani u svojim profesijama, koji imaju znanje i koji će se boriti za interese svake Vranjanke i svakog Vranjanca. SPS ima veliki kadrovski potencijal, što je dokazala u prethodnom periodu realizacijom niza značajnih infrastrukturnih projekata, a sada, sa nama, koji želimo da preuzmemo odgovornost za rukovođenje lokalnom samouporavom, stvaramo uslove za razvoj grada i jačanje tog potencijala“, istakao je   Dekić.

On je dodao da socijaliste karakterišu kontinuitet i timski rad, kao i energija, znanje i ljubav prema Vranju i podsetio na realizovane projekte u vreme kada su vladali. Reč je o brani „Prvonek“, deponiji „Meteris“, Industrijskoj zoni,  mnogobrojnim puteviima, bolnici, školama, sportskim terenima.

 U narednom periodu prioriteti socijalista biće nove investicije u cilju stvaranja uslova za boji život građana. 

„To je, u prvom radu, stavljanje u potpunosti u funkciju Industrijske zone i dovođenje novih investitora, kao i stvaranje uslova za razvoj kargo centra u blizini auto-puta. Tu je i program vodosnabdevanja u svim seoskim sredinama, za šta sve imamo i projekte, kao i ljude koji će ih sprovoditi“, rekao je Dekić.

Među tim projektima su i nastavak zamene vodovodnih azbestnih cevi, izgradnja zatvorenog bazena pored već postojećeg na Sportskom centru, kao i modernizacija deponije „Meteris“.

SPS će se zalagati i za veći agrarni budžet, za razvoj stočarstva, izgradnju Gerantološkog centra, razvoj turizma i školstva stvaranjem uslova da Vranje postane univerzitetski centar

Ivica Milenković, prvi na izbornoj listi za Vranjsku Banju, kazao je da je prosek starosti kandidata 39 godina, od kojih je 10 mlađe od 35 godina, a 80 odsto njih je prvi put na nekoj listi.

„Cilj nam je da što brže razvijamo Vranjsku Banju, kako u turističkom, tako i u ekonomskom smislu. Moramo da dovedemo nekog novog investitora koji će otvoriti nova radna mesta čime bi se zaustavio trend iseljavanja mladih ljudi iz Banje“, kazao je Milenković.

„Apsolutno smo zaokružili celu izbornu proceduru koja je bila potrebna i time zadovoljili sve zahteve vezane za završetak izbornog procesa, jer ćemo u narednom periodu predati i liste predstavnika za stalni i prošireni sastav biračkih odbora, čime u poslednje tri nedelje kampanje ulazimo sa punim kapacitetom u izborne radnje“, rekao je lider lokalnih socijalista u Vranju Zoran Antić.

On je zajedno sa ostalim učesnicima konferencije pozvao građane da na predstojećim izborima zaokruže broj 2 na republičkoj, broj 3 na listi za Vranje, odnosno broj 5 na listi za Vranjsku Banju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare