SNS uzeo za slogan rečenicu Zorana Đinđića

BEOGRAD

“Srbija ne sme da stane”, rečenica je Zorana Đinđića, a to je bio i naziv tribine organizovane povodom deset godina od njegovog ubistva

“Srbija ne sme da stane” biće slogan Srpska napredna stranka na decembarskim izborima, prenose prorežimski mediji. Inače, ovo je rečenica prvog demokratski izabranog premijera Srbije Zorana Đinđića koji je ubijen 12. marta 2003. godine.

Kako piše “Informe”, Srpska napredna stranka nastupiće na predstojećim izborima 17. decembra sa listom pod nazivom “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane!”.

Slično navode i “Večernje novosti”, doduše, uz malu zadršku.

“S obzirom na to da je sintagmu “Srbija ne sme da stane” Vučević izgovorio više puta, može se zaključiti da će se tako zvati naprednjačka lista, ali svakako o odluci o nazivu liste organi stranke će se izjasniti početkom sledeće nedelje”, piše ovaj list.

Pod ovim sloganom 2013. održana je i tribina u znak sećanja na Zorana Đinđića.

Ova vest izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama.

Inače, ovo nije prvi puta da Srpska napredna stranka uzima tuđe slogane. Tako je 2013. SNS bila među prvim partijama koje su obelodanile pod kojim će sloganom njeni kandidati nastupati u predizbornoj trci.

“Pokrenimo Srbiju” bio je njihov izborni moto, a taj predizborni slogan naprednjaka već je viđen na hrvatskim izborima 2003. godine kada je Ivo Sanader svoju trku vodio sloganom: “Pokrenimo Hrvatsku”.

Vučić: Nije važno ime liste već ko je predvodi

Predsednik Srbije i nekadašnji predsednik SNS Aleksandara Vučić izjavio je večeras na TV Pinku da nije važno kako će lista da se naziva, osim imena koje je predvodi.

Dodaje da je naziv odličan i da govori o putu Srbije koji ne sme da bude prekinut.

“Uvek smo sa nečim nezadovoljni, a to je kada mi kažemo da nešto ne sme da bude zaustavljeno i ne sme da bude vraćeno u prošlost. Zamislite da se vrate oni koji bi nas vratili u ono što je bilo u njihovo vreme”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je odgovor “Srbija ne sme da stane” odgovor onima koji su želeli da ona stane. Dodaje da Srbija mora dostojanstveno da preživi gubitke i da nastavi da se bori.

“Ovo “Srbija protiv nasilja” je licemerno do beskraja. Ljudi koji svakoga dana pozivaju na nasilje, imaju listu koja se tako zove. A što njima smeta naša? Zato što oslikava sve ono što bi se dogodilo ako bi oni pobedili. Zato mislim da je taj naziv odličaj za čitav jedan narodni pokret koji će da se bori na ovim izborima”, rekao je Vučić.

Izvor: Vreme

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare