SNS Surdulica : Neposlušnici u školi u Jelašnici

SURDULICA

Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Surdulici oglasio se povodom situacije u Osnovnoj školi “Bora Stanković” u Jelašnici i optužio “neposlušnike”, lokalnu vlast i “Đilasove medije” da su krivi za sve.

“Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Surdulici, pomno prateći situaciju sa organizovanjem štrajkova i neposlušnosti u OŠ „Bora Stanković“ u Jelašnici, obaveštava javnost da iza svega stoji lokalna vlast opštine Surdulica i jedan pogubljeni odbornik koji ne mogu da se pomire sa činjenicom da podršku građana Surdulice gube geometrijskom progresijom.
Duboko pogođeni smenama direktora prosvetnih ustanova na teritoriji opštine Surdulica, misleći da zaista žive u „Užičkoj republici, ne prezajući od otvorenog napada na vladu Srbije i nadležno Ministarstvo prosvete, najviši funkcioneri lokalne vlasti, uz svesrdnu pomoć Đilasovih medija, pokušavaju sve kako bi zaštitili kriminal i bezakonje koje se godinama u tim ustanovama dešavalo, a sve po nalogu te iste lokalne vlasti.
Istina je jedna i jasna. Ovim smenama su jedino ugrožene nezakonite i koruptivne aktivnosti po prosvetnim ustanovama gde su prosvetna i budžetska inspekcija utvrdile gomilu nepravilnosti, nezakonitosti i korupcije.
Svi rezultati glasanja školskih kolektiva i školskih odbora koje je upravo postavila lokalna samouprava i na kojima ubedljive pobede odnose kandidati za direktore koje je imenovalo Ministarstvo prosvete nam jasno pokazuju da su građani Surdulice i sva stručna javnost snažno podržali promene po prosvetnim ustanovama u Surdulici i od toga država neće odustati niti se uplašila plaćenih i tajkunski podržanih štrajkova”, navodi se u saopštenju SNS Surdulica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare