SNS odgovara na saopštenje SSP

VRANJE

Stranka slobode i pravde Mauricijuskog tajkuna Dragana Đilasa je još jednim neosnovanim saopštenjem malobrojnog Gradskog odbora u Vranju pokazala koliko ne poznaje nacionalne grupacije koje bi lažima da okrene protiv aktuelne vlasti zarad beskrupuloznih političkih ciljeva, saopštio je danas Gradski odbor SNS iz Vranja.

“Da se ne vode kratkoročnim sećanjem koje ne pokriva period kada su bili deo vlasti u gradu, imali bi priliku da vide da su dolaskom na vlast Srpske napredne stranke formirane sve neophodne institucije za život i rad Romske nacionalne manjine. U sklopu Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period od 2016. do 2025. godine, u Vranju su pripadnicima Romske nacionalne manjine putem prekvalifikacija i dokvalifikacija, obezbeđena 200 sertifikata različitih profila zanimanja. Putem projekta „Zajedno za zajednicu”, obezbeđena su sredstva za 35 radna angažovanja Roma u javnim preduzećima, javnim ustanovama, organizacijama civilnog društva i privatnim preduzećima.
Da brinemo i o deci Roma, dokaz je obezbeđen besplatan boravak mališana ove nacionalne zajednice u naredne tri godine u predškolskim ustanovama u gradu, putem projekta realizovanog u saradnji sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije.
Ni u vreme pandemije Romi u Vranju nisu zapostavljeni, izuzetnom saradnjom sa partnerima EU, posebno putem ROMAKTED programa, renoviran je Trg Bakije Bakića i obezbeđeni paketi pomoći u hrani i medicinskoj opremi za svo vreme trajanja Vanrednog stanja, što je i danas praksa.
Ne zaboravimo i to da je uređen prilazni put do Romskog groblja, da su lokalne televizijske stanice Vranjska plus i RTV uvrstile u programske šeme program na romskom jeziku, a ZC Vranje obezbedio besplatne ginekološke preglede za sve žene romske nacionalne manjine.
Dodajmo i to da će Fudbalski klub „ Radnički” koji je ugasila garnitura bivše vlasti ponovo zaživeti, pametnom dosta.
Kada sve rečeno sumiramo, svesni smo mi nedostatka podrške SSP-a na teritoriji grada Vranja i nepopravljivosti položaja onih koji je predstavljaju, ali nećete šarenim lažima pridobiti ni pripadnike Romske nacionalne zajednice, kojih u Vranju i okolini, a vidimo da ni to ne znate, inače ima preko 5000 hiljada. Aktuelna vlast brine o budućnosti svakog od njih!
Jedino neljudsko u gradu su posledice Đilasove vlasti koje se i danas osećaju”, navodi se u saopštenju koje prenosimo u orginalnoj verziji.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare