SNS: LOKALNA VLAST KAPITULIRALA

VRANJE

 

Iako su gradonačelnik i članovi gradskog veća još pre nekoliko godina obećali građanima Vranja rešavanje problema vanpijačne prodaje poljoprivrednih proizvoda, do današnjeg dana, taj problem nisu rešili, saopštuio je Gradski odbor SNS  danas.

 

 

“Mada, postavljamo više retoričko pitanje, koji su problem u Vranju uopšte i rešili od kako su na vlasti.

 

Naš grad vikendom podseća na jednu veliku kasabu sa tezgama i vrećama paprika, gotovo na svakom mestu u gradu. Očigledno da ljudi koji vode ovaj grad i koji sede u gradskom veću i koji vode javna preduzeća, nisu stručni i sposobni da reše problem sa vanpijačnom prodajom robe. Umesto da urade jednu ozbiljnu strategiju i plan pijaca za grad Vranje, njima su bitnija neka besciljna putovanja u Varšavu, i da im njihovi privatni kamioni rade što više na auto putu. Gradski vlastodršci namerno grade pijacu u Oglednoj stanici, na mestu koje ne odgovara stanovnicima Ogledne stanice samo da bi pokazali osionost i moć prema Mesnoj zajednici „Ogledna stanica“ jer tamo SNS oduvek pobeđuje na svim izborima. Kome se oni to svete? Svojim građanima ,kojima treba da obezbede bolje uslove života i zbog kojih primaju astronomske plate od preko 130.000 dinara. Srpska napredna stranka u svom izbornom programu sagledaće problem nedovoljnog broja pijaca u Vranju i uradiće plan razmeštaja malih pijaca u skoro svim Mesnim zajednicama, kako bi građani našeg grada mogli bez muke da se snabdeju poljoprivrednim proizvodima. Nećemo sigurno zatvarati ulice u samom centru grada i praviti ruglo od njega kako to sada radi vlast u osvit lokalnih izbora. Obrazac predizbornog ponašanja i političke destrukcije od strane lokalne vlasti je poznat, ali građani više neće nasedati na te jeftine demagoške predizborne marifetluke na socijalistički način.

 

Osrvnuli bi se i na ponovno izlivanje kanalizacije u centru grada u dane vikenda. Vranje je za trenutak dobilo obrise Venecije samo bez velelepnih crkava i zgrada, a umesto gondola smo zato imali fekalije i mrtve pacove kako plutaju glavnom ulicom. Sve nam se čini da se Vranje po pitanju komunalne infrastrukture polako približava jednom Parizu… Iz 1600. godine”, navodi SNS i dodaje da je

“lokalna vlast kapitulirala, a građani Vranja jedini poraženi u toj zamršenoj igri lokalne vlasti koja svim sredstvima želi ostanak na vlasti”.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare