SNS: Građani Vranja zaslužuju da čuju istinu

VRANJE

„Čelni   ljudi   FK   Dinamo   nastavljaju   sa   obmanama   i   lažima   u   najnovijim nastupima, pa  je  Savet  za  sport SNS prinuđen da reaguje, jer građani  Vranja zaslužuju da čuju istinu“, kaže se na početku saopštenja vranjskih naprednjaka koje je dostavljeno našoj redakciji.

U nastavku saopštenja koje prenosimo u celini dalje se kaže:

„Tako direktor kluba Marko Antić ističe da će Grad izdvojiti određeni iznos i uplatiti ga na račun Dinama tek aprila meseca. Laž. Već sutra se na sednici Gradskog   veća   odobravaju   sredstva   za   finansiranje   Programa   sportskih organizacija u 2020. godini i već u prvoj nedelji februara krenuće prve uplate za FK Dinamo. Da, možda su neki navikli da mimo zakona dobijaju sredstva, ali se za razliku od  nekih  drugih   perioda,  sada  u  Gradu  zna  red.  I  poštuju procedure. Tačno   je   jedino   što   je   izgovorio   mladi   Antić   da   Dinamo  dobija  maksimalan zakonski iznos za finansiranje jednog kluba, a to je 20% od ukupnih sredstava za sport. Ali on ne pominje da dobijaju 2 miliona više, iako se takmiče u nižem rangu nego prošle godine. Vrata gradskog većnika su uvek otvorena za sve građane. Pa tako većnik nije u obavezi da se bilo kome javlja, ali je spreman da sasluša svakog građanina. Zato prestanite sa obmanama. I Dragan Antić Recko nastavlja u istom tonu, pa kaže da su svi treneri u štrajku, a istina je potpuno drugačija. Sve aktivnosti se normalno odvijaju. On   takođe   obmanjuje  javnost  ističući  da se lokalni sport i klubovi polako gase. A pitamo ga: Koji sportovi? Koji klubovi? Nikada klubovi u Gradu nisu radili bolje, finansiraju se redovnije i beleže značajnije rezultate nego pre. Tu mislimo  na  košarku, mali fudbal, rukomet, boks, odbojku, karate,  na  šahiste, maratonce i sve  druge  sportove. Iz  Dinama prete, zloupotrebljavajući najgrublje decu, da će ugasiti mlađe selekcije. Treba da se zna da je  Dinamo  u  srcu  svih Vranjanaca  i  ne  voli   ga   Recko  više  od nas. Građani Vranja se dobro sećaju kako se ranije trošio novac u oblasti sporta i na koji način. Upravo takvo ponašanje i takve navike dovele su Vranje u ekonomski tešku situaciju, dok je danas budžet u suficitu. Odgovornost prema građanima nam ne dozvoljava da se drugačije ponašamo, sem pošteno i domaćinski. Nećemo parama kupovati nečiju podršku, pa makar to bio i Dragan Antić Recko. Ne pristajemo na ucene. Još jednom ga podsećamo, jer je izgleda zaboravio, da nije sport u gradu samo FK Dinamo. Postoji još 41 sportska organizacija koju Grad finansira, pa da li njih treba da ukinemo zarad mira Dragana Antića Recka?

Neka on odgovori ako može:

-Da li se klubovima redovno sve isplaćuje?

-Da li se redovno pravdaju potrošena sredstva?

-Da li se sada vodi računa o svakom klubu ili ne?

-Da li se finansira rekreativni sprot, školski sport, sportska infrastruktura, odgovorno i ozbiljno?

Svidelo se to nekom ili ne, u sport se ozbiljno ulaže, vodi se računa o svakom klubu i pojedincu, a novac se planira odgovorno i u skladu sa zakonom. Ima još ljudi u sportu, Dragane Antiću, koji se pridržavaju zakona“, navodi se u saopštenju Saveta za sport GRO SNS Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare