SNS: DIREKTOR ŠKOLE TERAO MATURANTE DA AGITUJU ZA SPS

LEBANE

 

Opštinski odbor SNS iz Lebana  uputio je dopis Ministarstvu prosvete, nauke I tehnološkog razvoja , Školskoj upravi u Leskovcu, načelniku školske uprave I republičkom prosvetnom inspektoru  u kome ove institucije obaveštava da je 15. aprila ove godine direktor Srednje tehničke škole  „Vožd Karađorđe“ u toj opštini Srđan Milenković u prepodnevnim časovima “ prislio i ucenio učenike da izađu sa nastave “, radi se o učenicima IV razreda .

U dopisu se navodi  da je direktor, zajedno sa pedagogom škole Jelenom Stojiljković , maturantima “ naložio da od deset sati toga dana ,  dele propagandni materijal u političke svrhe agitujući za partiju SPS i JS gde su objašnjavali građanima zbog čega treba da glasaju za ovu partiju I delili flajere  ove stranke,  olovke i upaljače”.

Lebanski SNS navodi da je “akcija  trajala do 13,00 časova, što znači za sve vreme nastave, a učenicima opravdan izostanak sa časova po nalogu direktora”.

“Po nalogu i odobrenju direktora u agitaciji je učestvovala i pedagog škole za vreme radnog vremena”, navodi se u dopisu u kome se ocenjuje  da je na ovaj način direktor “zloupotrebio svoj položaj u političke svrhe, propagirajući svoju ličnu opredeljenost za ovu političku stranku , kao i pedagog škole, kada su svojim postupcima ugrozili odredbu člana 8. stav 1. Zakona o srednjoj školi”, dodaje se u dopisu prosvetnim institucijama .

“O  tome da je reč o učenicima, mogu potvrditi u profesori koji predaju učenicima u školi, kao i sami učenici koji su učestvovali u ovoj iznuđenoj akciji direktora i pedagoga škole”, nvaodi Opštinski odbor SNS u Lebanu .

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Južni
Južni
8 godine pre

Upotreba učenika u političke svrhe (u pasivnim mestima kao što je Lebane) ne predstavlja prekršaj već dobročinstvo. Dobročinstvo koje čelnici i aktivisti neodgovornih političkih stranaka redovno čine. Učenike uveravaju da je njihovo pojavljivanje u javnosti prava stvar – od čega mogu imati samo koristi. Razume se, da je želja učenika da u očima direktora izgledaju što bolje, (a još ako direktor od njih traži pomoć) onda se to ne propušta… Takve i slične manipulativne radnje od strane funkcionera i direktora prema svojim radnicima i upošljenicima u ustanovama u Lebanu je praksa. Predpostavljam da je pedagog ove škole, u ovom slučaju, kolateralna šteta ali je moguće da je (ako je članica direktorove stranke) i ravnopravni saučesnik. Učenike iskreno žalim. Shvatiće oni nekada da su bili izmanipulisani što nikada neće oprostiti ni direktoru, ni školi, ni sredini u kojoj su odrastali…