SNS BI VLAST U BOSILEGRADU SA DVA ODBORNIKA A VLAST BENZINSKU PUMPU

BOSILEGRAD

U Bosilegradu su  danas održana dva skupa, sednica Skupštine opštine na lokaciji jedine benzinske pumpe na ulazu u ovo mesto I lokalnog odbora SNS.

Sednica lokalne Skupštine se po trinaesti put održava isped benzinske pumpe za koju predsednik opštine

Vladimit Zaharijev kaže da pripada opštini I da lokalni biznismen Stefan Kostov pokušava da je preuzme iako je kupio samo kućicu pored nje.

Nešto ranije proteste je održao I lokalni SNS koji Zaharijeva optužuje za ekonomsko propadanje opštine

I  opredeljivanje većeg iznosa novca iz budžeta za rešavanje socijlnih problema u odnosu na sredstva namenjena ekonomskom razvoju opštine.

Situaciju je pratila I policija  ali su okupljanja prošla bez incidenata.

Iako u lokalnom SNS-u tvrde da njihovi protesti nisu povezani sa benzinskom pumpom naši izvori u Bosilegradu pak navode da to nije tačno I da naprednjaci na ovaj način pokazuju da su na strani lokalnog biznismena koji pokušava da preuzme  jedinu benzinsku pumpu sa koje se snabdevaju sva vozila javnih preduzeća I službi u Bosilegradu.

Kostov je ranije već preuzeo objekat pored pumpe za koji u lokalnoj samoupravi tvrde da je jedino I kupio.

Predsednik opštine Vladimir Zaharijev je JUGpressu  rekao da je u pozadini svih ovih dogadjaja pokušaj  naprednjaka da destabilizuju Bosilegrad u čijoj Skupštini imaju samo dva odbornika od ukupno trideset jednog .

On kaže I da inicijativa za sve ovo dolazi iz nekih struktura SNS iz Pčinjskog okruga I očekuje da premijer Srbije Aleksandar Vučić pomogne opštini Bosilegrad da zadrži pumpu jer će u suprotnom , kaže,   benzin za  vozila javnih preduzeća morati da se toči Iz kanti I flaša, kao devedesetih godina.

 

U Bosilegradu živi većinsko bugarsko stanovništvo  a Zaharijev ubedljivo pobedjuje na lokalnim izborima od 2000. Godine .

Njegova lista je ubedljivo pobedila I na izborima za Nacionalni savet Bugara na čijem je on čelu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare