SNP ukazuje na značaj eko sistema a učestvuje u vlasti koja seče drveće po Leskovcu

LESKOVAC

 

Gradski odbor Srpske narodne partije zasadio je sadnice tuje u leskovačkom Spomen-parku. Aleksandar Pejčić, predsednik GrO SNP, kaže da ovom akcijom žele da ukažu na značaj ovog parka.

“Leskovački  Spomen–park sa spomenikom “Boginjom pobede” britanski BBS je uvrstio u deset najčudesnijih arhitektonskih spomenika. Ovaj park revolucije zaslužuje veliku pažnju javnosti, ako ne zbog umetnosti i arhitektonske vrednosti, onda zbog činjenice da je Leskovac podneo velike žrtve u Drugom svetskom ratu. U leskovačkoj samoupravi nisu zaboravili kako istorijski tako i sentimentalni značaj ovog parka, tako da je planirana njegova rekonstrukcija u ovoj godini. GrO SNP ovom akcijom želi da ukaže na značaj ovog parka i da među prvima pokrene akciju njegovog sređivanja i dati svoj doprinos u njegovom sređivanju i očuvanju,” rekao je Pejčić

Dodao je Pejčić i da ovom akcijom SNP želi daje svoj doprinos u nedelji očuvanja raznolikosti biljnog sveta, te ukazuje na značaj očuvanja ekosistema.

Podsetio je i da je 24. maj Evropski dan parkova, a zahvalio se na odličnoj saradnji Direkciji za urbanizam i izgradnju i radnicima JKP “Komunalac”.

SNP je, inače, deo liste naprednjaka koja je u Leskovcu imala do sada lokalnu vlast a imaće je I u sledećem sazivu I istakla se , izmedju ostalog ,  uništavanjem parka kod narodnog muzeja , sečom drveća po gradu, što do zemlje što  drastično potkresivanje grana i pokazuje ozbilje namere da centar Leskovca predvori u beton najavljenom rekonstrukcijom  gradskog parka  .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare