SNP PROTIV PRODAJE TELEKOMA I ZA ZID PREMA MAKEDONIJI

LESKOVAC

Srpska narodna partija ( SNP) se protivi ovome jer je reč o strateški važnom preduzeću za Srbiju koje, činjenice je, uspešno posluje i svake godine uplaćuje desetine miliona evra u budžet Sbije, rekla je dan as potpredsednica Gradskog odbora Gordana Jovanović.

“ Postavlja se pitanje da li će tako biti ako se Telekom proda. Telekom Srbije je samo od 2007. godine ostvario neto profit od 1,2 milijardi evra. U uslovima globalne krize, čiji je efekat smanjenje plata i penzija nikada neto profit Telekoma nije bio manji od 100 miliona evra godišnje. Čini se da neko namerno skreće pažnju sa činjenice da se kupovinom Telekoma postaje se i vlasnik udela u preduzeću Telekom Republike Srpke i MTS Crna Gora. Tu je i socijalni momenat jer novi vlasnik neće pristati na to da mu se na platnom spisku nalazi 13.000 ljudi, koliko je trenutno zaposleno u Telekomu“, rekla je ona i dodala da je „Telekom strateški važan i za bezbednost zemlje, jer se preko njega ostvaruju komunikacije svih državnih i bezbedonosnih službi, kao i mogućnost kompletnog nadzora vojske, policije, državnih uprava, preduzeća“.

SNP smatra da treba da se izgradi zid prema Makedoniji, po ugledu na zemlje EU koje su to već uradile ili upravo rade, kao i stroga kontrola prolaska izbeglica, odnosno migranata.
„Bolje je sada stvarati zid, nego kasnije praviti zid plača, kao što se desilo u Francuskoj. Zbog velike nezaposlenosti kod nas smatramo da bi realizacija ideje o smeštaju izbeglica u kasarni Južni logor loše uticala na Leskovac“, rekla je Jovanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare