Snimak sa Košara ključni dokaz o nestalim vojnicima

BEOGRAD-PRIŠTINA

Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestale Veljko Odalović rekao je danas da bi grobnica nestalih vojnika na Košarama moguće jedna od prvih lokacija od onih na kojoj srpska strana insistira, a koja će biti pretražena na teritoriji Kosova.

On je RTS-u rekao da je Komisija došla u posed snimka koji je prosleđen prištinskim vlastima, a na njemu se vide vojnici Oslobodilačke vojske Kosoa kako stoje na telima mrtvih vojnika i kopaju raku u koju ih sahranjuju.

Odalović je dodao da je prošlog vikenda bio u Prištini i razgovarao sa kosovskom delegacijom za nestale, a kako je naveo, među nestalim na Kosovu se nalazi i šest vojnika koji su stradali na Košarama, čija sudbina nije poznata.

Od 2005. godine obnavljamo zahteve za pretragama lokacija na rejonu Košara i do jesenas, dok nismo došli u posed snimka koji nam daje na određeni način krunski dokaz, potencijalno mesto sahranjivanja osoba koje tražimo. Bila je to borba i zid na koji smo nailazili bez ikakvog adekvatnog odgovora, konstatovao je Odalović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare