SNF UPOZORAVA NA PRITISKE NA SRBE

 

GRAČANICA

Srpski nacionalni forum iz Gračanice  izrazio je danas zabrinutost zbog poslednjih slučajeva nasilja nad Srbima na Kosovu I Metohiji

“Nakon neuspelog lobiranja međunarodne zajednice zapadnih zemalja da Kosovo postane član organizacije UN za obrazovanje i kulturu (UNESKO), SNF-u sa mnogih delova Kosova i Metohije stižu obaveštenja da Srbi bivaju izloženi različitim vidovima pritisaka. S obzirom da narastajući pritisci neodoljivo podsećaju na iskustva koja Srbi imaju iz različitih prethodnih perioda, a koja su neminovno koincidirala sa različitim političkim odlukama u zemlji i svetu  SNF izražava opravdanu zabrinutost”, navodi se u saopštenju.

“Paljenje kuće Jašovića u selu Siga kod Peći, provokacije i napadi na Srbe u različitim delovima Kosova i Metohije, neminovno podsećaju na neke ranije brutalnosti prema Srbima, a za koje su povodi nalaženi u različitim dnevnopolitičkim događajima.

Mnogi putnici, a naročito oni koji prelaze preko administrativnih prelaza na severu, žale se na pojačanu kontrolu policije kakve do pre neki dan nije bilo, i to naročito onu koju sprovode policajci KPS albanske nacionalnosti. SNF izražava zabrinutost ukoliko se ovakvi pritisci nastave, i apeluje da se nikakvi dnevnopolitički događaji ne prelivaju u svakodnevnicu građana, dodaje se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare