SNF: SRBI SA KOSOVA DA BOJKOTUJU IZBORE

 

GRAČANICA

 

Srpski nacionalni formur (SNF) pozvao je danas Srbe sa Kosova I mEtohije d abojkotuju predstojeće izbore 24. aprila.

 

Radi opšteg dobra, i sopstvne savesti radi, dužnost nam je da vam saopštimo razloge Srpskog navcionalnog foruma zbog čega na KiM na  izbore 24.aprila  ne treba izaći, već taj veliki hrišćanski praznik – Cveti, provesti u miru u svojim domovima, sa svojim najbližima, saopštio je danas Srpski nacionalni forum (SNF)

 

“Poslednjih godina politika beogradskih vlasti na KiM i oko KiM je najotvorenije pokazala da njeni ciljevi nisu očuvanje KiM u okvirima Republike Srbije, a još manje očuvanja srpske države na KiM. Potpisivanje Briselskog sporazuma pokazalo je svu pogubnost takve politike.

Nažalost, i u najvećem delu politike opozicionih stranaka ne vidi se ozbiljna strategija i želja da se KiM sačuva kao deo Republike Srbije, a i nas na KiM.

2.Učestvovanjem u farsi zvanoj Republički izbori u organiziciji OEBS-a na KiM, postajemo saučesnici briselske izdaje i svojim glasovima potvrđujemo legitimitet onima koji su odlučni da tu izdaju dovedu do kraja.

Broj nas, Srba preostalih na KiM je toliko mali, da on ne utiče značajno na rezultate parlamentarnih izbora u Srbiji, ali će naši glasovi odnosno njihov broj koji bude saopšten, biti iskorišćeni kako bi vlast koja se odriče Kosova i Metohije pokazala da se mi slažemo sa takvom politikom.

3.Republičke izbore na KiM ne organizuje Republika Srbija, već OEBS po ovlašćenju „Repubike Kosovo“. To vam vlasti iz Beograda i loklani politički polusvet koji izvode stranačke „cirkuske predstave“ po KiM nikada neće reći;

  1. S obzirom da se ovi izbori na KiM održavaju van kontrole RIK Srbije, manipulacija našim glasovima je izvesna, kako na samim biračkim mestima, tako i na mestima gde se ti „glasovi“ budu brojali;

Stoga vas pozivamo, bojkotujmo izbore 24. Aprila. Iskažimo bojkot kao građansku neposlušnost, što je vrhunska demokratska tekovina. Pokažimo da nam je stalo do naše države – Srbije. Pokažimo da se ne slažeo sa njenim progonom sa ovih prostora.

Mi možda ne možemo da sprečimo namere koje ima  politika Beograda, ali svoju čast i čast našeg potomstva možemo! U protivnom naša podrška bilo kojoj takvoj opciji biće glavni argument kojim će oni mahati dok nas izdaju”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Momčilo Trajković

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare