SMENILI GORANA STOJANOVIĆA

LESKOVAC

 

Članovi Lige za Leskovac okupljeni oko Živojina Stefanovića održali su večeras  vanrednu skupštinu, za šta je Inicijativu podnela trećina članstva, kako to predvidja  Zakonu o udruženju građana.

Stotinak prisutnih članova Skupštine donelo je odluku  da se Goran Stojanović,” samozvani predsednik tzv. Lige za Leskovac”, kako je rekao Stefanović, , smeni sa mesta predsednika i mesta zastupnika i istovremeno, s obzirom da je poslao falsifikovan izveštaj iz zapisnika od 24.3.2015. sa osnivačke skupštine.

Na osnovu tog Statuta je registrovano udruženje, a Stojanović je, na osnovu zahteva agencije 23. juna da pošalje izmene i dopune statuta, poslao falsifikat zapisnika da je 14.3. izmenjen statut, rekao je Stefanović.

“Na  osnivačkoj skupštini nikad nije menjan statut. On je izmenio član 9 statuta gde se kaže da skupštinu čine svi punoletni članovi udruženja, a oni su ubacili samo 75 koliko mu je bilo potrebno, a i tada je okupio samo one koji bi glasali za njega i moju smenu. Po članu 11 statuta Izvršni odbor broji pet članova, a oni su to promenili u 21, da bi opet tu imao svoje prijatelje, drugove i da uradi ono što su uradili nakon toga. Na mesto predsednika i zastupnika Lige za Leskovac postavljen je Živojin Stefanović,“ rekao je Stefanović.

Zapisnik sa odlukama će biti poslat APR-u za koje Stefanović veruje da će biti korektni i moralni.

„Moguće je da opet zbog nekih interesa, parcijalnih, grupnih ili pojedinačnih, se donese neka drugačija odluka. Mislim da to ne bi valjalo, ali onda ćemo sa Agencijom ići na sud. Nisam više u situaciji da se povlačim i da sve ove ljude koji danas po ovoj vrućini došli ostavim bez borbe i formalnog, pravnog i suštinskog dokaza da smo u pravu,“ rekao je Stefanović.

Komentarišući da li je Goran Stojanović podneo krivičnu prijavu protiv njega zbog zloupotrebe pečata Lige za Leskovac, Živojin Stefanović je rekao da još uvek ništa zvanično nije dobio, a trebao je da lično bude obavešten i o smenjivanju sa mesta predsednika i zastupnika udruženja.

Javno je upitao Stojanovića kako je moguće da na zapisnik koga je poslao APR-u i koji je datumiran na 14.3.2015., kada je bila osnivačka skupština  udruženje nije bilo  pečata , iako je morao da bude tamo I čiji je, onda, pečat  stavio? Stefanović je izjavio i da je spreman da zakonski odgovara, I poručio  “neka se Stojanović zamisli da će morati da objasni kako je toliko falsifikata napravio i kako je to mogao da uradi, ako je toliko moralan”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare