SMENE U VLASOTINCU

VLASOTINCE

Na današnjem zasedanju lokalnog parlamenta u Vlasotincu  razrešeni su direktori I v.d direktori pojedinih  javnih preduzeća I ustanova čiji je osnivač  opština.

Nova lokalna vlast je, umesto  dr Dragana Spasića,  koji je do sada obavljao dužnost direktora Doma zdravlja , za v.d direwktora imenovala  dr Milenu Stanković Mitrović, specijalistu dečije stomatologije.

Odbornici  su smenili I direktora Dirrekcije za urbanizam I izgradnju Boška Stančića , a umesto njega ovu funkciju će ubuduće obavljati  Nebojša Stojanović, diplomirani  inženjer poljoprivrede.

U izjavi JUGpressu  Stančić I Spasić su svoje smene okarakterisali kao političke, neargumentovane I revanšističke I istakli da iza njihovog rada stojje rezultati koji se mogu proveriti.

Odlučeno je I da se funkcija direktora Sportsko rekreativnog centra ,, Vlasina ,, poveri diplomiranom ekonomisti Dejanu Cakiću.

Za  direktora Javno komunalnog preduzeća “ Komunalac”  izabran je Svetislav Petrović, diplomirani ekonomista, dok je novi director JKP ,, Čistoća,,  , postao , diplomirani inženjer šumarstva Nenad Dimitrijević.

Odbornici su na sednici doneli odluku I o zaduživanju grada u iznosu od 50 miliona dinara , a u obrazloženju je rečeno da je to potrebno radi finansiranja kapitalnih investicija.

Na ovu odluku predstavnici popozicije postavili su pitanje ,, Koje I kakve su to investicije I za šta će biti upotrebljene?

Kako JUGpress  saznaje,  ovih dana očekuje se zakaziivanje nove sednice na kojoj će glavna tačka biti rebalans budzeta.

U razgovoru sa ranije  smenjenim lokalnim rukovodstvom  saznajemo da se pripremaju tužbe i novi suidski procesi „ zasnovani na zakonu“,  kako ističe  doskorašnji  predsednik opštine Vlasotince  Miroslav Ljubenović.

 

Ljubenović , , koji je inače predsednik Opštinskog odbora  Pokreta socijalista, kaže  da o smeni ne može da odlučuje Upravni sud rešenjima, već Skupština I upozorio na činjenicu da se na ovaj način parališe rad lokalne samouprave I zaustavljaju započeti projekti.

 

 

U nastavku sednice, kojii se očekuje narednih dana, raspravlljaće se o predlogu rebalansa budžeta opštine za 2015. godinu

Nakon prekonponovanja vlasti u Vlasotincu, inače osme po redu u protekle tri godine , za danas je, po  hitnom postupku,  zakazana I održana sednica Skupštine opštine a predsedavao je novoizabrani

predsednika lokalnog parlamenta Miroslav Ranđelović.

Prošle nedelje je,  na inicijativu   nove koalicije koju sada čine Srpska napreredna stranka  (SNS), Socijaldemokratska stranka (SDS) I  Socijalistička partija Srbije (SPS)  za novog predsednika  skupštine opštine izabran Miroslav Ranđelović iz SPS-a, a Zoran Todorović iz SNS  dobio je potrebnu većinu glasova za obavljanje dužnosti predsednika opštine.

Predlog za ove odluke potpisalo je trideset dvioje od 45 odbornika.

Odbornici, se rada nisu izjašnjavali o Todorovićevom izboru , već su samo glasali protiv odluke o poništenju rešenja o njegovom razrešenju sa te funkcije,  koja je poslednji put doneta 20. juna ove godine.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare