Služba za fizikalnu medicinu preseljena u nove prostorije

VRANJE

Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opšte bolnice Zdravstvnog centra u Vranju preseljena je u nove prostorije u kojima su do skoro bile Službe za transfuziju i patologiju.

Nakon 40 godina rada ova služba konačno je dobila nove prostorije, a samim tim bolje i savremenije uslove za rad što će svakako uticati na bolju rehabilitaciju pacijenata.

Direktorka Zdravstvenog centra u Vranju dr LJiljana Antić izjavila je će sada biti olakšan rad zaposlenima u ovoj službi, a istovremeno će pacijenti biti zadovoljniji.

„Uslovi za preseljenje u nove prostorije stvorili su se odlaskom Službe za transfuziju i patologiju u zgradu Hirurškog bloka. Na inicijativnu zaposlenih i načelnika Službe za fizikalnu medicinu da ove prostorije iskoriste i adaptiraju, krenulo se u realizaciju te ideje i uz pomoć brojnih donatora i prijatelja uspelo se u tome. Svaki pacijent ovde dobija terapije posle saobraćajnih nesreća, posle šloga, mnogi pacijenti sa internog odeljenja, kao i dijabetičari svoje tegobe rešavaju ovde. Takođe, pacijenti sa sportskim povredama dolaze ovde na rehabilitaciju, tako da je značaj ove Službe itekako veliki“, rekla je dr Antić.

Renoviranje novih prostorija je unapredilo uslove rada zaposlenima u u Službi, ali i svim osiguranicima koji dolaze da se ovde leče, rekao je dr Dragiša Mihajlović, načelnik Službe za fizikalnu medicinu.

„Prostorije su veće i terapije se mogu nesmetano odvijati. Posebno sam zadovoljan što smo posle 40 godina rada dobili i posebnu prostoriju koja je namenjena isključivo bebama i  deci do 3 godine“, kaže dr Mihajlović.

Prostor u kome se sada nalazi ova Služba  je tri puta veći u odnosu na prethodni. U Službi za fizikalnu medicinu  i rehabilitaciju radi 22 zaposlena zdravstvena radnika, od toga četvoro lekara, ostalo su viši i srednji terapeuti. Dnevno se u ovoj službi obavi oko 120 pregleda, dok terapeuti imaju i po 200 pacijenata u toku dana.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o