SLUŠANJE PO BUTICIMA MERA ZA MEDIJ?

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je danas da će lokalna samouprava

sa Radio Leskovcem „uraditi sve ono što zakon propisuje“ i opet izneo tvrdnju da je

Ekos radio „najslušaniji“ a kao merilo naveo to da „ako dete u bilo koji butik tamo se sluša taj radio a ne Radio Leskovac“.

Po njegovom objašnjenju jedina budućnost za Rdaio Leskovac je „ da se firma likvidira, više nema zakonskog osnova, akcije se dele, ali više nema akcije jer nema šta da podele, i tu je tačka“.

„Znate da je sadašnji direktor radija uspeo da za 19 uposlenika Radio Leskovca obezbedi 6,7 milion dinara otpremninu, i oni su dobrovoljno napustili taj radio.

Ostalo je još 9 upošljenika. Lokalna samouprva je isplatila sve obaveze 5,5 miliona, što znači da ni jedan dinar ne dugujemo  uposlenicima Radio Leskovca.

Na žalost, Agencija (za privatizaciju, prim JUGpress) je gledala presek 2014.godine kada su postojale obaveze prema tim radnicima, i došao je zvaničan dopis da ti radnici treba da dobiju akcije. I to je nemoguće zato što je sa tim saldom iz 2014., koji je negativan, oni faktčki treba još da dodaju da bi dobili akcije. Dobio sam informaciju , u pismenoj formi još nisam, pa ćemo tek posle pismene forme da vidimo šta i kako je. Ali, u svakom slučaju, nemamo alternativu, ono što zakon propisuje, moraćemo takoda se ponašamo“,

On nije direktno odgovorio na pitanje da li će lokalna samouprava pomoći ljudima koji su ostali u Radio Leskovcu angažujući ih na nekom drugom radnom mestu u lokalnom javnom sektoru.

V.d . direktora je rekao precizno da čekamo šta će Agencija za privatizaciju da odluči“, dodao je Cvetanović.

„Znate, ako imate Radio Leskovac, koji ima signalizaciju , i imate Ekos radio, koji je najslušaniji. . . Odite u  bilo koji butik, u bilo koju prodavnicu, u bilo koju instituciju, kažite mi ko sluša Radio Leskovac“, pitao je Cvetanović govoreći o  mediju koji postoji više od četiri decenije sa ozbiljnim i profesionalnim informativnim programom .

 

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Djurica
Djurica
8 godine pre

Ja slušam 016 😛

Djura Leskovac
Djura Leskovac
8 godine pre

Živo me zanima u kom se butiku “oblači” najuvaženiji slušalac radio Ekosa?

Ne zbog muzike.

Zbog džempirići! 😀