SLS: Ubistvo Olivera Ivanovića je ogroman gubitak

GRAČANICA

Današnje ubistvo lidera SDP-a, Olivera Ivanovića je jedan ogroman gubitak, kako za njegovu porodicu, tako i za sve Srbe koji žive na prostoru Kosova, saopštila je Samostalna liberalna stranka (SLS).

“Izgubili smo jednog velikog čoveka, borca za ljudska prva i bolji život Srba na ovim prostorima sa kojim smo neumorno vodili zajedničku borbu protiv nečovečnosti, kriminala i nepravde.

Samostalna liberana stranka izjavljuje najiskrenije saučešće porodici i zahteva od svih međunarodnih i domaćih institucija čiji je mandat i nadležnost bezbednost građana, da počinioce ovog zločina i reditelje mnogih drugih, izvedu pred lice pravde u što kraćem mogućem roku kako bi se izbegle dalje spekulacije.

Ovom prilikom želimo da podsetimo na posebno težak udarac i zločin počinjen nad dvojicom predstavnika naše političke stranke. Na isti dan, 16.01.2014. po istom scenariju, u Severnoj Mitrovici ubijen je Dimitrije Janićijević, predsednik opštinskog odbora SLS-a Severne Mitrovice i kandidat za gradonačelnika ove opštine ispred SLS-a, kao i pokušaj ubistva Petra Miletića, generalnog sekretara SLS-a. Ovo su još uvek nerazjašnjeni slučajevi i dodatno bude osećaj ogorčenosti, jaza i dublje saosećanje svih članova SLS-a sa porodicom Ivanović.

Današnji gnusni čin objedinjuje našu bol, ali i snagu da istrajemo u daljoj borbi koju smo započeli. Još jednom, ovim činom su danas pucali i na sve one koji se zalažu za mir, toleranciju i pravo na slobodu mišljenja, govora… Pravo na život! ., poručio je SLS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare