Slike grada: Traktorom pred Uslužni centar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Ovo bi mogle biti stvarno i u prenosnom smislu slike grada.

Čovek je ostavio traktor sa korpom ispred uslužnog centra, na gradskom keju.

Gradjani Leskovca koji često prolaze ovde danas uglavnom komenatrišu “što da ne, kad može vlasnik lokala svakodnevno da ulazi ovde mercedesom, što ne bi neko parkirao i traktor. Valjda svi u ovom gradu imaju ista prava”, kaže sugradjanka čije je ime poznato redakciji .

Dakle, zaključak bi mogao da bude, ako nadležni ne reaguju zbog mercedesa i stolova na keju i stazi za pešake, ne treba da im smeta ni traktor koji je bar pažljivo parkiran sa strane, da ne smeta prolaznicima.

A grad? Grad je, biće, negde drugde, tamo gde komunalni red važi za sve i svakog.

4
Ostavite komentar

avatar
3 Tema komentara
1 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
4 Autor komentara
peradajte Traktor za nacelnikaFilipPeci Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
pera
Gost
pera

Nedirajte traktoristu. To je najverovatnije upošljenik koji je došao na posao pa nije imao gde da ostavi prevozno sredstvo. Poznato je da za građane nema posla

Filip
Gost
Filip

Što niste slikali i taj mercedes, nego samo traktor registracije 11257 kome sad nije teško napisati kaznu?

Peci
Gost
Peci

Ovde je trebalo da bude ograđena pešačka staza po projektu, sa stubovima radi onemogućavanja prolaska automobila, u vreme kada je glavni građevinac u gradu bio Zlatanović. Međutim, stubovi nisu uspeli da se održe, a ni da se valjano postave. Od tada se često viđaju parkirani automobili, a leti ovde imaju i hladovinu. Slično kao ovde, kao put se koristi i pešačka staza kod “skadra na Veternici”, sportske sale u pokušaju, “Partizan”. Ovde se i zelene površine koriste za parkiranje automobila,stabla služe kao suncobrani, a komunalna policija je daleko svega stotinak metara. Neće ljudi da se mešaju u svoj posao.

dajte Traktor za nacelnika
Gost
dajte Traktor za nacelnika

Peci, sta pricas? Pa tu u toj zgradi, gde se ovako parkiro stanuje inspekcija, sva moguca. Traktor je pobedio inspektore. Sve ih treba otpustiti a uposliti Traktor na njihovo mesto. Da se zna ko je vlast. Vlast sluzi da stiti gradjane. Ako ne ume, treba je smeniti i postaviti Traktor koji je jaci od inspekcije. Inspektori su foliranti cija najbliza rodbina radi takodje na budzetu pa prpaju da deluju, znaju da su prekrsioci zakona najbolji prijatelji politike kao donatori stranke na vlasti pa se ne zameraju jer ce popiju otkaz, oni su supljage bez autoriteta kao mladi i bez iskustva a ima ih matorih alkoholicara koji po celi dan dzonjaju na fonu i kompu da se zabave virtuelno jer im je realnost nesnosljiva. Zato je Traktor pobedio, takorekuc pregazio vlast. Zato ga treba nagraditi ordenom za hrabrost sto je otkrio nemoc i nesposobnot i pokazao pravu sliku kadriranja vlasti koja ima nesposobne kadrove.
Inace gradjani imaju probleme popodne, tad je inspekcija nedostupna, subotom i nedeljom, inspekcija je opet nedostupna i praznikom i tad je inspekcija nedostupna. Ona je ustvari najdostupnija na dan kad se dele plate, i za one dane kad nisu bili dostupni za gradjane, zbog kojih primaju plate. Sasavo, zar ne?
A Traktor je dokazao da misli svojom glavom, za razliku od nekih.