Slikar iz Vranja u januaru predstavlja svoje radove na grupnoj izložbi u Sijetlu

VRANJE

Radovi slikara i profesora likovne kulture iz Vranja Aleksandra Đorđevića naći će se na grupnoj izložbi pod nazivom „Negativna sposobnost-Umetnik kao iscelitelj“ u Sijetlu koja će biti održana od 5. do 28. januara u Galeriji 110.

Kustoskinja ove izložbe iz Sijetla Saundra Fleming pozvala je petnaestoro umetnika među kojima je i Aleksandar koji je za potrebe ove grupne izložbe poslao tri rada u Ameriku.

Pored Aleksandra Đorđevića iz Srbije, učestvuju umetnici Klifton Pikok iz Južne Karoline, Andrea Harbort iz Nemačke, njujorška umetnica Kerol Radsprečer i umetnici Severnog Zapada Liz Kenedi, Aleksis Ortiz, Kejt Harkins, Džefri Hajman, Džordž Brant, Kerol Adelman Kenedi, Ingrid Sodžit, Linet Čarters, Kortni Hudak, Nahom Ghirmej i K. Taka.

„Izložba istražuje raznolik spektar postmodernog portreta. Od intimnog enterijera studija do polja ubijanja Ukrajine, gostujući kustos Saundra Fleming pronašla je umetnike čiji portreti i autoportreti udvostručuju terapijske strategije i za stvaraoca i za gledaoca. Radeći u različitim stilovima, ovi umetnici sa međunarodnim iskustvom istražuje predstave pojedinca u svetu prepunom sukoba. Posebno su zapaženi maskenbali Kerol Adelman Kenedi koji zamagljuju pol i mučan prizor Aleksandra Đorđevića koji posmatra tela kako se gomilaju u Ukrajini. Portreti u Negativnoj sposobnosti, demonstriraju određenu moć koju umetnici mogu da izazovu putem sopstvene percepcije“, navedeno je u recenziji koja prati ovu postavku.

Slikar Aleksandar Đorđević je profesor likovne kulture u Gimnaziji „Bora Stanković“ u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare