Slavisa Lekic novi predsednik NUNS-a

BEOGRAD

Novi predsednik Nezavisnog udruzenja novinara Srbije je Slavisa Lekic.

Njega je danas, na skupstini NUNS-a izabrala vecina od prisutnih clanova.

Obracajuci se prisutnima, pre glasanja, Lekic je rekao da ,bez obzira na to bude izabran izmedju njega i Zeljka Bodrozica, nece biti porazenih i da ce obojica nastaviti da rade u interesu novinarstva i NUNS-a.

Dosadasnji predsednik Vukasin Obradovic je podneo ostavku  na tu funkciju iz, kako je rekao, licnih razloga.

 

Skupština Nezavisnog udruženja novinara Srbije izrabrala je danas poznatog novinara Slavišu Lekića za predsednika Udruženja.

Novi predsednik NUNS-a će tu funkciju obavljati do Izborne Skupštine NUNS-a koja će se održati u maju 2018. godine.

Slaviša Lekić je postao predsednik NUNS-a posle Vukašina Obradovića, koji je posle sedam godina rukovođenja NUNS-om nedavno podneo ostavku, godinu dana pre zvaničnog isteka njegovog drugog mandata.

Na današnjoj Skupštini NUNS-a za Slavišu Lekića je glasalo 126 redovnih članova Udruženja. Drugi kandidat Željko Bodrožić dobio je 68 glasova.

U obraćanju Skupštini, novi predsednik Slaviša Lekić je ocenio da je više od časti, ali u isto vreme i obaveza i odgovornost biti na čelu NUNS-a.

Zahvaljujući dosadašnjem predsedniku Vukašinu Obradoviću na uspešnom vođenju Uruženja, Lekić je najavio da će nastaviti sve što je NUNS sa Obradovićem radio poslednjih godina. Članovima Skupštine Lekić je poručio: “Želim da sa vama nastavim njegovu misiju. Neće biti brže, jače, bolje, kao što slušamo ovih dana, ali će biti bučnije i žešće”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare