Sladoled inspirisan slikom ,,Poljubac,,

LESKOVAC

 

Dokumentarna putujuća izložba, kojom se obeležava stogodišnjica od smrti tvorca bečke secesije Gustava Klimta biće otvorena u četvrtak od 13 časova u Leskovačkom kulturnom centru, uz podršku Austrijskog kulturnog foruma i kompanije Frikom.

Posetioci će imati priliku da vide slike fotografije iz Klimtovog opusa, a specijalno povodom godišnjice smrti velikog slikara, kompanija Frikom predstaviće sladoled inspirisan najpoznatijim delom „Poljubac“. Degustacija sladoleda će trajati od 13 do 17 časova.

U petak 22. juna od 17 časova posetioci će imati priliku da pogledaju i film Raoula Ruiza „Klimt“ prikazan i na Berlinale festivalu sa Džonom Malkovičem u glavnoj ulozi. Degustacija sladoleda će biti organizovana u periodu od 16 do 19 časova.

Slika „Poljubac“ nastala je 1907.  i jedna od najpoznatijih i najreprodukovanijih slika na svetu. Uprava dvorca Belvedere kupila ju je pre 105 godina i tada je bila najskuplje plaćena slika u Austriji, a veruje se da je taj status zadržala do danas.

Kompaniija Frikom je ekskluzivno otkupila prava za reprodukciju ovog dela i u novom Grandissimo pakovanju ponudila ljubiteljima autentičnu umetnost u sladoledu.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare