Skupljanju potpisa protiv uni[tavanja gradskog parka u Leskovcu se pridružili DSS I PSG

LESKOVAC

Na platou između nekadašnje Modne i Robne kuće prikupljaju se potpisi za peticiju protiv uništavanja centralnog gradskog parka. Ovu akciju inicirao se Savez za Srbiju – Leskovac, a priključili su se i leskovački odbori Demokratske stranke Srbije i Pokreta slobodnih građana.

Bratislav Ćosić, član GrO DSS, kaže da niko nije protiv uređenja gradskog trga, ali da je ova stranka u protiv delimičnog ili potpunog sečenja i uništavanja drveća i drugog zelenila, koja bi u stvari trebalo da budu zaštićeni.

„Parking treba izmestiti, to je nesrećno rešenje u centru grada i trebalo bi samo taj deo popločati.“

U ime Partije slobodnih građana Petar Đorđević očekuje da struka kaže konačnu reč, a ne da to neko radi samoinicijativno.

„Imamo primer iz Beograda. Možemo i trebamo da imamo što više zelenila. Naš park je lep, ako izuzmemo ovo ruglo od parkinga. Mi želimo da budemo jedan korektivni faktor, nismo protiv onoga što treba da doprinese lepšem izgledu i funkcionisanju grada.“

Potpisi, kako kažu organizatori, se skupljaju i van štandova, zainteresovani mogu potpisati peticiju u sedištima stranaka i najavljuju da će od srede 25. septembra svaki dan na ovom mestu u periodu od 18-20 časova, dok je termin za subotu od 11-14 časova.

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pera
Pera
4 godine pre

Jer ovaj Bratislav bese onaj sto mu DSS zaposli zenu u tuzilastvo, a kako bese, stan jer dobi od opstinu i da li ga placa redovno? Pitam samo radi provere. A trg je, kao i sve novo sto se gradi nesto sto Leskovac zasluzuje. A te potpise skupite bolje za cenzus, posto svi zajedno ni 5% nemoz imate.

Dejan
Dejan
4 godine pre

Ja mislim da se svi mi slazemo da je Leskovcu potreban trg, ali ne po ceni da izgubimo ono malo pluca naseg grada.
Svi gradovi u svetu rade na izmestavanju saobracaja i centralnog dela grada praveci te prostore u zelene zone.
Nas park i povrsina izmedju robne i modne kuce a i deo do reke veternice treba da se ocuva i jos posumi, Parking se treba skloniti dalje od uzeg centra grada. A nasu siroku carsiju zatvoriti za saobracaj, otvoriti prena crkvi i time napraviti jedan prelep trg i ulicu za setanje. Carsiju uraditi kao sto je izgledala u dobu koje zovemo Leskovac za Mali Manchester.
Podrzavam skuoljanje potpisa i nadam se da ce opstinska vlada to uzeti u obzir i preispitati jos jednom.

Sofi Marso
Sofi Marso
4 godine pre

Projekat se moze videti u gradskoj upravi i tako uveriti da nece biti sece zelenila a samim tim i skupljanje potpisa je nepotrebno. Trg je potreban gradu i vecina sugradjana jedva ceka da bude izgradjen.

Batalite gluposti 2
Batalite gluposti 2
4 godine pre

Alo breee, trg je dobar projekat, sa više zelenila nego sada i urbanistički sređenim centrom. Cena mu je previsoka ali to je drugi problem. Batalite glupe akcije sa Perom i dss-on…sve mora da ima neku granicu !!!

Policajac iz DSS
Policajac iz DSS
4 godine pre

Niko znaci nije protiv uredjenja parka, a posto po projektu nece biti ni sece zelenila neka onda objasne ovu tzv. peticiju. Gradu je hitno potrebna kredibilna opozicija !!!