Skup komunalne milicije iz Srbije

VRANJE

U Vranju je, u petak, organizovan prvi seminar Komunalne milicije kome su prisustvovali načelnici i zaposleni u komunalnim službama u celoj zemlji.

U radu skupa učestvovao je Ivan Bošnjak državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave koji je rekao da je ovo dobra prilika da kolege iz svih gradskih i opštinskih uprava zajednički rasprave sve nedoumice povodom donošenja novog Zakona o komunalnoj miliciji.

Svi doneti predlozi biće pažljivo razmotreni u Ministarstvu i na osnovu njih biće doneta adekvatna rešenja.

„Zadatak ministarstva je da pažljivo sasluša i pretoči u odgovarajuća rešenja, ono što se bude čulo na skupu i da se na zadovoljstvo građana i privrede nastavi sa dobrim radom i razvojem u sistemu lokalne samouprave Srbije“, rekao je Bošnjak.

On je dodao da je cilj da se služba Komunalne milicije razvija i unapređuje, kako u pogledu kadrovskih kapaciteta, tako i u tehničkom opremanju, kako bi se postigao takav rezultat da ona bude prva i najbolja karika u uspostavljanju komunalnog reda u svim gradovima i opštinama u Srbiji.

Komunalna policija je oformljena 2010.godine, a u julu ove godine stupile su na snagu nove izmene i dopune Zakona o komunalnoj miliciji.

„Brojne su specifičnosti u novom Zakonu počev od ovlašćenja komunalnih milicionara, boljih uslova za obavljanje delatnosti,  pa sve do unutrašnje kontrole ove službe, obeležja i izgleda uniforme komunalnih milicionara“, rekao je načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.

Učesnike je pozdravio i predsednik Skupštine grada Dejan Tričković, koji je rekao, da Srbija devet godina ima službu Komunalne policije na zadovoljstvo građana i političkih struktura.

Na skupu je govorio i Ivica Tašković, načelnik Komunalne policije u Vranju, ističući da je rad Komunalne policije iz godine u godinu sve bolji i da očekuje da će sa primenom novina koje predviđa novi zakon rad ove službe biti dodatno unapređen.

Nakon seminara svi učesnici i gradsko rukovodstvo obišli su Kompaniju „Jumko“ i razgledali modele uniformi namenjene komunalnim policajcima

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare