Škole u Vranju obeležile Savindan

VRANJE

U svim obrazovnim ustanovama na teritoriji grada Vranja održane su priredbe posvećene prvom srpskom prosvetitelju i arhiepiskopu Svetom Savi.

Savindan, školska slava upriličena je svečanostima kojima su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, roditelji, profesori.

U gimnaziji „Bora Stanković u Vranju povodom Savindana organizovana je svečana priredba i podeljene zahvalnice zaslužnim učenicima i profesorima. Priredba je bila u znaku obeležavanja osam  vekova samostalnosti Srpske pravoslavne crkve.

I u OŠ “1. maj” Vrtogoš, isturenom odeljenju u Dubnici svečanost je upriličena priredbom o najvažnijim trenucima  iz života  Svetog Save  pod nazivom “Žitije Svetog Save”.

“U svakom vremenu, a posebno kada svakodnevica i borba za egzistenciju preplavljuju naša sećanja i osećanja važno je da se podsetimo, uvek iznova, naših korena, našeg bića i svega onoga što nas čini posebnim i neponovljivim”, rekla je  profesor srpskog jezika i književnosti Verica Stojanović.

Obeležavanje školske slave početo je rezanjem slavskog kolača i intoniranjem himne posvećene srpskom prosvetitelju.

“Drago nam je što zajedno sa vama i ove godine obnavljamo kolektivno pamćenje i proslavljamo ovaj dan  posvećen našem duhovnom rodonačelniku i svetitelju, velikom Savi”, poručili su osnovci i nastavnici ove škole.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare