SKOJ: Sprečiti antivaksere

dangerous coronavirus Covid-19 virus in a laboratory - infection of 2019-nCoV virus. Global pandemic risk due to coronavirus outbreak

BEOGRAD

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) zatražio je danas od Vlade Srbije da po hitnom potupku donese zakon kojim bi se onemogućila antivakserska propaganda i delovanje antivakserskih grupa i ocenio da njiho delovanje pogoduje širenju korona virusa u Srbiji.

“Skorašnji događaji su pokazali da se antivakserski pokret ne libi od uznemiravanja epidemiologa i drugih medicinskih radnika te time predstavlja opasnost za njihovu bezbednost, što je dodatni razlog za suzbijanje njegovih aktivnosti”, naglašava u saopštenju SKOJ.

Agresivnim negiranjem činjenica i naučnih dostignuća i širenjem izmišljotina i predrasuda antivakserski aktivisti deluju štetno tako što građane dovode u zabludu tvrdnjama da „korona virus ne postoji“, „da vakcine ubijaju“, da „maske ne štite od epidemije“, ističe ta politička organizacija uz ocenu da antivakseri svojom aktivnošću “pospešuju opasnost od zaražavanja”.

Delovanje antivaksera SKOJ smatra “štetnim  i opasnim” jer se negiranjem postojanja virusa kao i efikasnosti vakcine u zaštiti i agitovanjem da zaštitne maske ne treba da se nose ozbiljno ugrožava zdravlje i život građana Srbije.

“Upravo to, kao i činjenica, da je antivakserski pokret platforma za okupljanje krajnje desnice, među njima i pripadnika fašističkih, rasističkih i ksenofibnih grupa, je razlog zbog čega pod hitno treba doneti zakonsko rešenje kojim će njegovo reakcionarno delovanje biti stopirano kako ne bi predstavljalo dodatnu prepreku u borbi protiv korona virusa i epidemija koje mogu da se pojave u budućnosti i ugroze naše društvo”, naglašava u saopštenju SKOJ. (kraj) vip

Istovremeno, SKOJ od Vlade Srbije zahteva i da sredstvima iz budžeta dodatno finansijski motiviše mlade za imunizaciju i predlaže da svi nevakcinisani nezaposleni građani mlađi od 40 godina koji se vakcinišu dobijaju pomoć od 40.000 dinara mesečno dok ne bude proglašen kraj pandemije korona virusa.

“Ako Vlada Srbije nema novca za ovakvu vrstu podrške potrebna sredstva može da namakne preusmeravanjem iz fondova namenjenih subvencijama za privatne investitore, jer se ta praksa pokazala kao neučinkovita u segmentu zapošljavanja, i kroz povećavanje poreza domaćem i stranom krupnom kapitalu”, predlaže SKOJ Vladi Srbije.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare