SK Niš dominirao na državnom prvenstvu u Temerinu

NIŠ

Na državnom prvenstvu u dvorani za seniorske konkurencije u streličarstvu seniorska ekipa SK Niš je u ekipnom plasmanu osvojila titulu državnog prvaka, a titulu najboljie ekipe u državi ponele su i seniorke.Na takmičenju koje je održano u Temerinu učestvovalo je 92 takmičara iz gotovo svih srpskih  klubova. SK Niš je imao 10 učesnika na takmičenju.     

               

„Prava žetva medalja je pala u konkurenciji olimpijski luk seniori. Već u kvalifikacijama Mihajlo Stefanović (inače branilac titule državnog prvaka) se nametnuo kao favorit sa čak 14 poena prednosti ispred drugoplasiranog. Naši takmičari su još zauzeli redom četvrto, peto, i šesto mesto. Eliminacije su međutim donele mali preokret i sve u našu korist. Mihajlo je dominirao kroz čitave eliminacije, i već u polufinalu je morao da se sretne sa klupskim kolegom Grozdanovićem. U finalu se Mihajlo susreo sa nekadašnjim članom SK Niš, Stefanović Nikolom koji je sada član SK Košutnjak. Na našu radost, mlađa niška škola je odnela pobedu nad starijom niškom školom. Za bronzu su se borila dvojica naših takmičara, Grozdanović Luka i Vulić Marko. Na kraju, finalni poredak je bio, novi-stari državni prvak Mihajlo Stefanović SK Niš, Nikola Stefanović SK Košutnjak, Luka Grozdanović SK Niš. Čak je i na četvrtom mestu bio takmičar SK Niš. Mihajlo je ovogodišnji šampion i u juniorskoj konkurenciji pa je ove godine dvostruki državni prvak“, kažu u SK Niš.

                    Seniorska ekipa je sa skoro 100 poena prednosti bila ubedljivo prva  i ekipno osvojili titulu državnog prvaka ispred Košutnjaka (Beograd) i SK Velos (Novi Sad).

                       U konkurenciji seniorki  nijedna takmičarka pojedinačno nije osvojila medalju, ali su zato ekipno zauzele prvo mesto a ekipu su činile  Katarina Sikiruš, Nataša Mitić, i  Danica Nikolić. Ova trojka je ponela titulu šampionki države u svojoj konkurenciji za 2022.

                      „U konkurenciji goli luk seniori smo imali još uspeha. Dejan Stojanović (prošlogodišnji vicešampion) je bio prvi u kvalifikacijama i kroz eliminacije je samo potvrdio svoju poziciju na kraju osvojivši titulu državnog prvaka. Ovim je Dejan ove godine objedinio seniorsku i veteransku konkurenciju kao dvostruki državni prvak. Drugoplasirani je bio  Stevan Josipović, a trećeplasirani Zoran Rudović, obojica iz SK NS2002 iz Novog Sada. Od naših takmičara su učestvovali još i Dragoljub Majović i  Veljko Petrović koji su, na žalos,t takmičenje završili u četvrtini finala, ali su u ekipnom plasmanu zajedno sa Dejanom Stojanović osvojili drugo mesto te je naša ekipa u konkurenciji goli luk seniori ponela titulu vicešampiona države za 2022.“, istiću u SK Niš.

                   U klubu dodaju da su prezadovoljni ovogodišnjim učinkom takmičara.

                   „Ovo državno prvenstvo je zaista pokazalo koliko se naš rad isplati, i pokazuje još da škola streličarstva SK Niš već skoro 20 godina konstantno stvara državne prvake i rekordere. I ovogodišnje prvenstvo je pokazalo jednu svojevrsnu dominaciju naše škole u konkurenciji olimpijskog luka. Sezona u dvorani je gotova, rezultati su odlični i ako možemo biti malo neskromni da kažemo i očekivani, i sada nam preostaje samo da se nadamo što skorijem lepom vremenu kako bi počeli sa treninzima napolju i pripremama za nova takmičenja“, zaključuju u SK Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare