Sjajni Jajinčani

VLASOTINCE-LESKOVAC

Ekipa šahista iz Donje Jajine zauzela je treće mesto na nedavno odžanom završnom delu Lige Centralne Srbijeu šahu, grupa jug.

Pretprošle nedelje, od 10. do 13. oktobra u Hotelu Grozd u Vlasotincu održan je završni deo Lige Centralne Srbije u šahu, grupa jug, za 2019. godinu.

Zbog odustajanja dve ekipe – ŠK Car Konstantin iz Niša i ŠK Zeleni vrh iz Svrljiga, –  ekipa Donje Jajne je na kraju odigrala 9 kola, od čega je zabeležila 6 pobeda, jedan remi i 2 poraza, što je bilo dovoljno za visoko 3 mesto.

Iako je ovo do sada najbolji plasman kluba u ovom rangu takmičenja, ostaje mali žal za drugom pozicijom, koja je ispuštena porazom u poslednjem kolu od veoma kvalitetne, na kraju drugoplasirane ekipe “Čast i slava” iz Pirota.

Ligu je svakako obeležila ekipa ŠK Niš, koja je veoma ubedljivo sa svih 11 pobeda zauzela 1. mesto i obezbedila plasman u Drugu ligu centralne Srbije.

Iz lige su ispale ekipe ŠK Car Konstantin i ŠK Zeleni vrh (zbog odustajanja), kao i ekipa Morava Hani iz Vladičinog Hana.

Rezultati ekipe Donje Jajne na završnom turniru su bili:
6. kolo: Niš – Donja Jajina: 5 : 3
7. kolo: Grbavče – Donja Jajina: 1,5 : 6,5
10. kolo: Donja Jajina – Niška Banja: 5 : 3
11. kolo: Čast i slava – Donja Jajina: 5 : 3

Za ekipu su nastupali Stefan Stoiljkovic, Miomir Terzić , Danilo Đorđević,  Boban Jovanović, Slobodan Puzić,  Stefan Nikolić, Stefan Ilić, Slobodan Mikić, Dimitrije Ćirić,  Aleksandar Mihajlović,  Đole Janjić,  Rade Gašević.
U sastavu si bili i Bojan Cvetkovic, Ivica Mihajlović i Radomir Ilić, koji nisu nastupili.

Ovim je uspešno završena 2019. takmičarska godina.

Ekipa Donje Jajne uputila je reči zahvale sponzorima koji su omogućili da ova sezona bude uspešna, pre svega preradi mesa “MP Đorđević”, zatim agenciji za registraciju vozila “Jana”, kako i fabrici boja i lakova “Nevena Color”.
-Očekuju nas duga i pre svega finansijski zahtevna priprema za narednu sezonu u kojoj uz puno truda i malo sreće, rezultat može biti i bolji, – kažu u ovoj ekipi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare