Situacija pod kontrolom uprkos povećanom vodostaju

VRANJE

U poslednjih nekoliko dana, zbog topljenja snega i kiše koja je padala, vodostaj na Južnoj Moravi kod Vranja porastao je za 70 centimetara. Za utorak i sredu se najavljuje porast vodostaja za još 10 centimetara, izjavio je medijima pomoćnik gradonačelnika, Aleksandar Tomić.

„U Ćukovcu je, proteklog vikenda, došlo do izlivanja potoka koji je ugrozio desetak oranica u tom selu. Nadležne službe su brzo reagovale i angažovale su potrebnu mehanizaciju. Problem je vrlo brzo sniran. Vodostaj će i dalje da raste. Pod kontrolom su i reke u planinskim predelima. Sagledali smo i ostale jače bujične pritoke i za sada nema opasnosti od izlivanja. Pratimo stanje na rekama iz dana u dan, kako bi ukoliko zatreba preventivno delovali. Održali smo vanrednu sednicu Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj smo doneli odgovarajuće zaključke. Sve neophodne mere biće preduzete u skladu sa operativnim planom odbrane od poplave“, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Tomić.

On je dodao da je uprkos povećanom vodostaju situacija pod kontrolom.

Gradsko rukovodstvo apeluju na meštane sela da ne bacaju otpad u lokalne vodotokove, jer tako dovode do plavljenja poljoprivrednog zemljišta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare