“SINTETIKA” I “JUGEKSPRES” ZA DŽINSI” I “JURU”

LESKOVAC

Kompanija „Džinsi Srbija“ planira proširenje delatnosti, u šta će biti uloženo 13,5 miliona i uposliće 300 radnika, a jedine prostorije koje odgovoraju ovog kompaniji su prostorije „Sintetike“, rečeno je na današnjoj sednici Gradskog veća .

Za otvaranje novog pogona zainteresovana je i korejska „Jura“, fabrika u Rači , koja će u proširenje porizvodnje uložiti 13 miliona evra i zaposliti 1.300 radnika, u objektima bivšeg „Jugekspresa“.

Zbog toga  su danas usvojeni predlozi odluka o pokretanju postupka pribavljanja nepokrtnosti u javnu svojinu grada Leskovca neposrednom pogodbom i to građevinskih objekata na parcelama čiji je korisnikDP „Sintetika“ u stečaju, kao i građevinskih objekata korisnika DP „Jugekspres putnički saobraćaj“ – u stečaju i DP „Jugekspres – teretni saobraćaj“ u stečaju, čija je prodaja oglašena 19. avgusta.

U obadva slučaja radi se o interesu grada i potreba privrednog razvoja, obrazložio je ovu odluku Miloš Cvetanović, načelnik Gradske uprave za imovinu i imovinsko pravne poslove.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare