“Šine” i “Neizgovorni glasovi” za kraj Urban festa

NIŠ

U  utorak, četvrte festivalske večeri, kiša i nevreme nisu sprečile ljubitelje pozorišta da uživaju u predstavama. „Čudo u Šarganu“ i „Ručni rad“ koji su sinoć igrane Narodnom pozorištu . Dugim , gromoglasnim aplauzima Nišlije su pozdravile glumce obeju predstava.

Posle četiri dana i osam predstava, ovogodišnji URBAN FEST ulazi u samu završnicu. Poslednje veče festivala rezervisano je za predstave „Šine“ i „Neizgovoreni glasovi“, a nakon toga sledi dodela nagrada najboljima na festivalu.

Predstavu „Šine“, Milene Marković, večeras će od 20.30 igrati glumci Dramskog studija „Ćoše“ iz Obrenovca a potom od 22.00 na scenu stupaju glumci Pozorišta mladih – DIS iz Banja Luke, koji će odigrati komad „Neizgovoreni glasovi“, Ognjena Bogdanovića.. Ova predstava igra se kao deo manifestacije “Dani Republike Srpske u Srbiji”.

Žiri je tokom trajanja URBAN FESTA imao težak zadatak, a posle večerašnjih izvođenja videćemo i koje su to predstave i glumci ostavili najsnažniji utisak.

Članovi žirija ove godine su glumica niškog Narodnog pozorišta Ivana Nedović, glumac i reditelj Zoran Cvetković i reditelj i asistent na Fakultetu dramskih umetnosti u Skoplju Angelčo Ilievski, koji je i predsednik žirija.

Studentski kulturni centar Niš poziva sve sugrađane da i večeras, kao i prethodna četiri dana, dođu u Narodno pozorište, kako bi zajedno pogledali predstave, pozdravili glumce i tako zatvorili ovogodišnji URBAN FESTA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare