Sindikat zaposlenih policije traži “hitnu reakciju” povodom izjave Jonuza Musliu

BUJANOVAC

Sindikat zaposlenih policije uputio je  zahtev predsedniku Republike Srbije, Vladi, premijeru, Ministarstvu unutrašnjih poslova, ministru, Ministarstvu odbrane i resornom ministru, povodom poslednjih izjava Jonuza Muslijua, predsednika SO Bujanovac i Nacionalnog saveta Albanaca.

Ovaj zahtev za “hitnu reakciju” potpisao je predsednik ovog sindikata Dejan Đukić.
“Poštovani,

Sindikat zaposlenih policije Vam se obraća sa zahtevom za vašom hitnom reakcijom povodom izjave predsednika So Bujanovac koja je data dana 20.4.2017. za agenciju „Preševa jon“ u kojoj navodi: „Unija Albanije sa Kosovom bez Preševske doline bez Medveđe, Bujanovca i Preševa je besmislena. Sada je ključni trenutak  da Albanija i Kosovo pokažu Srbiji da je to deo Albanije u koji treba dirati“. Rukovodstvo Sindikata zaposlenih policije najoštrije osuđuje ovakvu izjavu predsednika SO Bujanovac kao i ostale izjave da velikoj Albaniji pored napred navedenog prostora treba pripastii i Niš”, navodi ovaj sindikat.

“Ovakve izjave direktno izazivaju  uznemiravanje ne samo građana Republike Srbije već posebno uznemiravanje građana srpske nacionalnosti na prostorima Bujanovca, Medveđe i Preševa, a ujedno ovakve su direktan udar na nezavisnu državu Srbiju i poziv na nasilno otcepljenje dela teritorije”, tvrdi se u saopštenju.

“Iz napred navedenog SZP zahteva od strane Vas hitnu reakciju i preduzimanje svih zakonskih mera prema predsedniku SO Bujanovac. Nadamo se da ćete naš zahtev hitno razmotriti i preduzeti sve zakonske mere na zaštiti suvereniteta Republike Srbije i svih građana”, dodaje se u saopštenju..

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare