Sindikat Sloga osudjuje poklanjanje vaučera za cipele novinarima

BEOGRAD-VRANJE

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ najoštrije osuđuju skandalozan čin rukovodstva italijanskog Geoksa iz Vranja i predsednika te grupe Maria Moretija, koji su u petak, 18. novembra nakon održane konferencije za štampu sa ograničenim vremenom za postavljanje pitanja, novinarima podelili vaučere za kupovinu jednog para obuće po svom izboru u njihovoj novootvorenoj prodavnici u Vranju.

“Poklanjanje vaučera nakon konferencije za štampu je skandal, budući da bi takav postupak u njihovoj zemlji Italiji bio krivično delo mita, što u Srbiji očigledno nije, ili su ohrabreni velikom podrškom vlasti i države da misle da se u Srbiji za poklone može kupiti sve, pa i ćutanje javnosti sa jednim parom cipela.
Posebnu težinu ima to što je fabrika „Geoks“ bila u u medijskoj žiži kao simbol kršenja radnih i ljudskih prava, kompanija o kojoj se dosta pisalo i govorilo, jer tamo radnici dobijaju otkaze za najbanalinija i sasvim ljudski postavljena pitanja poslodavcu, poput pitanja zarade, ugovora o radu ili prekovremenog rada.
Mi ovim ne želimo da osuđujemo one pripadnike sedme sile koji su uzeli vaučere, a ima i onih koji nisu (što nas posebno hrabri), budući da dobro znamo u kojoj se nezavidnoj materijalnoj situaciji oni nalaze, jer Srbija je, uprkos hvalospevima vlasti , i dalje po svim parametrima i istraživanjima zemlja bede i siromaštva, a njeni novinari na samom dnu socijalne lestvice.
Ipak, pozivamo one koji su uzeli vaučere za cipele da nastave sa objektivnim informisanjem javnosti o svemu onom šta se događa sa radnicima u Vranju, jer se i cipele troše i bacaju nakon nošenja, baš kao i „pelene“ koje radnici u strahu i tajnosti nose da se ne bi zamerali bahatom poslodavcu”, navodi sindikat “Sloga”.
Ovaj sindikat nije naveo koji to novinari, navodno, nisu uzeli vaučer za cipele.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare