Sindikat “Sloga”’ aktivno štiti prava zaposlenih na Kosovu i Metohiji

BEOGRAD-GRAČANICA

Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, Željko Veselinović, i potpredsednik, Predrag Đurić, boravili su danas u Gračanici gde su održali radne sastanke sa sindikalnim poverenicima i članstvom iz Kliničko-bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici i Doma zdravlja Gračanica.

Sastanku su prisustvovali Bogoljub Veljković, predsednik Sloge u KBC Priština sa sedištem u Gračanici, i Gordana Dukić, predsednica sindikata “Sloga” Gračanica. Razgovori su bili fokusirani na važnost povećanja broja članstva, kolektivnog pregovaranja i socijalnog dijaloga sa državom Srbijom, koja je poslodavac u oba medicinska centra.

“Kroz socijalni dijalog, ‘Sloga’ teži ka poboljšanju radnih uslova i zaštiti prava zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti na ovom području”, rekao je Veselinović, koji je i narodni poslanik, naglašavajući važnost direktnog kontakta i podrške srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji.

“I sindikat i ja lično ćemo dati sve od sebe da podržimo naše ljude koji su pod velikim socijalnim i ekonomskim pritiskom”, istakao je Veselinović.

Predrag Đurić, koji je i predsednik grane Udruženih sindikata Srbije “SLOGA” – sindikat zdravstva i socijalne zaštite, podvukao je važnost sindikalne organizovanosti na Kosovu i Metohiji.

“Sindikalna organizovanost je ključna jer pokazuje da srpske institucije koje štite prava radnika, poput sindikata, nastavljaju aktivno da rade na podršci našim ljudima na Kosovu i Metohiji”, na isti način kao i u Srbiji,  rekao je Đurić.

Ova poseta je deo šire strategije “Sloge” za unapređenje radnih uslova i jačanje sindikalne borbe na svim nivoima, posebno u regionima gde su radnička prava pod velikim pritiskom. (kraj) SS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare