Sindikat radnika pošte Sloga: Radimo na ivici gladi i izdržljivosti!

BEOGRAD-LESKOVAC-VRANJE-NIŠ

Sindikat radnika pošte „Sloga“ upozorava da u javnom preduzeću Pošta Srbije ogromna većina radnika suprotno istupanjima čelnika o boljitku sve više radi na ivici gladi, u nehumanim uslovima i nema obezbeđena sredstva za rad ( papir, toner, adekvatnu uniformu, prevozno sredstvo).

“Ne stidimo se da kažemo da je naš najveći  problem glad, plata koja se kreće oko 50.000 dinara, što je ispod republičkog proseka i nedovoljno za normalan život sa aktuelnim troškovima i svakodnevnom  inflacijom.

Ako Pošta Srbije tvrdi da su za prvo tromesečje tekuće godine prihodi veći za 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pitamo se gde su pare? Imamo razloga u sumnju “tih većih prihoda” jer beskamatna pozajmica za zaposlene u JP Pošta Srbije koju isplaćuje Banka poštanska štedionica prvi put od kada postoji kasni više od mesec dana!

Pored plata, radnici se sve više fizički iscrpljuju, jer se usled nedostatka radnika primoravaju da raznose poštu i rejon i po, odnosno pola teritorije više od zaduženja. Kuririma post ekspresa je norma sa nekada 50 na 100 isporuka dnevno, a pričaju da je 20.000 ljudi konkurisalo za rad u Pošti?!

Radnici  se premeštaju po ekspoziturama na takozvano izaslanje jer nema ko da radi, dok žene na šalteru rade svaki dan sat vremena duže, vikendom i smenski. Na poštare koji nose seoske rejone, takozvana šira dostavna područja, vrši se pritisak da duže mopede i bicikle upitnog kvaliteta sa obavezom da iste održavaju o svom trošku, navodi Sindikat Sloga.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare