„Simpo“ izmirio sve stare obaveze

VRANJE

Generalni direktor „Simpa“ u Vranju, Slađan Disić izjavio je da su u poslednje dve godine izmirili stare obaveze od ukupno 4,85 milijardi dinara, koje su predstavljale ogromno opterećenje za poslovanje kolektiva.

„Uspeli smo sve da vratimo i na taj način da relaksiramo proizvodnju i uposlimo kapacitete. Vrednost proizvodnje je 18 miliona evra. „Simpo“ redovno plaća poreze i doprinose, dok je za zaostale poreze i doprinose napravljen reprogram“, rekao je na konferenciji za novinare generalni direktor.

On je dodao da se „Simpo“ ne plaši dolaska “Ikee“ u Srbiju  i da
u ukupnoj proizvodnji nameštaja u zemlji učestvuje sa 15 odsto.

„Simpo“ posluje isključivo na tržišnim principima i radi za poznatog kupca. Zaliha nema. U ovoj godini beležimo rast prodaje kako na domaćem tako i inostranom tržištu. Izvoz je porastao 4,5 odsto i robu plasiramo na tržišta Nemačke, Španije, Grčke, Rumunije, Belorusije. Vrednost izvoza je 8 miliona evra. Što se ttiče maloprodaje rast je 67 procenata, a proizvodnje 10 odsto“, rekao je Disić.

Za osamnaest meseci ovaj kolektiv je tržištu ponudio 72 nova proizvoda od kojih su neki osvojili nagrade na sajmovima nameštaja u Beogradu i Skoplju. Mnogi proizvodi postali su izuzetno traženi, kaže prvi čovek „Simpa“ i dodaje da su u toku pregovori o opremanju lanaca inostranih hotela. Potpuna uposlenost kapaciteta u ovom nekadašnjem gigantu nameštaja može se očekivati sredinom 2018. godine.

Najveća plata u „Simpu“ je 712 evra u dinarskoj protivvrednosti. To su mesečna primanja generalnog direktora.

Disić je tako demantovao navode pojedinih medija da je njegova mesečna zarada 11.000 evra i zamolio novinare da ubuduće ne pišu proizvoljno o zaradama menadžmenta.

Novinari su posetili i „Simpovu“ Fabriku dušeka u Bujanovcu, čiji radnici zbog povećanog obima posla nisu koristili tronedeljni kolektivni godišnji odmor.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare