SIGURNA KUĆA POČETKOM SEPTEMBRA

LESKOVAC

 

Leskovačka „Sigurna kuća“, moći će da primi prve korisnike najverovatnije početkom septembra, kaže direktor Centra za socijalni rad u Leskovcu Boban Ilić.

Za sada u zakupljenom stanu koji se nalazi na nepoznatoj lokaciji smeštena je jedna žrtva porodičnog nasilja. Reč je o starijoj osobi koja će verovatno biti smeštena u Ustanovi za odrasle i starije, kaže Ilić.

 

 

U toku je opremanje ovog prostora, a leskovački privrednici pokazali su  visok stepen društvene odgovornosti, jer će celokupan prostor biti opremljen upravo zahvaljujući njima, kaže on.

 

 

Nakon što je SBB obezbedio TV aparat i kablovsku televizuju u narednih godinu dana, i komapnije „Zdravlje Aktavis“ koja je kupila uređaje potrebne za povezivanje ove zgrade sa Policijskom upravom, kako bi bila pod dvadesečetvoročasovnim nadzorom, javili su se i drugi donatori.

Donacija „Telekoma“ od 200.000 dinara biće upotrebljena za kupovinu sitnijih stvari, kao što su zavese, tepisi, posuđe… Proizvođači nameštaja sa teritorije grada prostor će kompletno opremiti nameštajem. Prikupljanje donacija je u toku i očekuje se da će sve biti završeno tokom avgusta.

Inače, u Sigurnoj kući biće angažovani ljudi koji su već zapošljeni u Centru za socijalni rad, tako da novih zapošljavanja za potrebe ovog objekta neće biti, tvrdi  Ilić.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare